Medijs: Putina administrācija pieprasījusi sodīt puskailo slavenību ballītes viesus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NAFO/Jojo/"X"

Krievijas influenceres Anastasijas Ivlejevas puskailo slavenību ballītes dalībnieku vajāšana tikusi organizēta pēc diktatora un kara noziedznieka administrācijas pavēles. Tas darīts, lai novērstu  sabiedrības uzmanību no aktuālajām problēmām valstī, ziņo neatkarīgais Krievijas izdevums "Mediazona", atsaucoties uz "The Moscow Times" sniegto informāciju.

"The Moscow Times" šo informāciju ieguvis no anonīmiem avotiem Krievijas Valsts domē un Kremlī. 

Kāda anonīma valsts amatpersona žurnālistiem sacījusi, ka lēmums apsūdzēt māksliniekus saistībā ar šo notikumu pieņemts galvenokārt tāpēc, lai novirzītu sabiedrības dusmas uz "alkatīgajām zvaigznēm" un izceltu Kremli labākā gaismā. To apstiprinājuši arī avoti Valsts domē un Kremlī.

Amatpersona, kas iesaistīta Putina galvenā vēlēšanu štāba darba organizēšanā, apgalvo, ka FSB virsnieki pieprasījuši sākt slavenību vajāšanu. "Tik liela mēroga kampaņa šo zvaigžņu diskreditēšanai jau ir iekšpolitiska operācija. Bez Putina, iekšpolitikas kuratora Sergeja Kirijenko un TV un valsts mediju kuratora Alekseja Gromova piekrišanas tas nenotiktu."

Jau iepriekš ziņots, ka Ivļejeva publiski atvainojusies par izvēli Maskavā sarīkot ekstragavanto pasākumu. 

Pretrunīgi vērtētais pasākums notika naktsklubā "Mutabor", un cena par biļeti bija aptuveni 11 000 ASV dolāru. 

Viesu vidū bija popzvaigznes un modeles, kā arī TV personība un Putina kritiķe Ksenija Sobčaka.

Propagandisti un citi valdību atbalstošie aktīvisti sacīja, ka greznais notikums organizēts nelaikā, jo Krievija karo Ukrainā un tiek lēsts, ka Krievijas upuru skaits pārsniedz 300 000 cilvēku.

"Šādas ballītes ir "šāviens kājā" visai valsts īstenotajai politikai. Ballīšu apmeklētāji dzīvo citā pasaulē nekā pārējie valsts iedzīvotāji," sacīja Krievijas amatpersona Jekaterina Mizuļina.

Kritiķi aicināja izvērtēt Ivļejevas biznesa iespējas rīkotās ballītes dēļ, liekot viņai maksāt bargus naudas sodus.

Tāpat kritiķi apgalvoja, ka šī ballīte pārkāpusi valsts likumus.

Krievijas federālais cenzūras aparāts "Roskomnadzor" pasākumā konstatējis "LGBT propagandas pazīmes" un tīmeklī bloķējis visus uzņemtos foto un video no pasākuma.

Par piedalīšanos pasākumā tika sodīti arī viesi, piemēram, reperis Vacio (Nikolajs Vasiļjevs), kam piespriests 15 dienu cietumsods par provokatīvās ballītes apmeklējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu