Čehija atteikusies piedalīties ANO ārkārtas sēdē, ko sasaukusi Krievija (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: JakubJanda/"X"

Čehija atteikusies piedalīties ANO Drošības padomes ārkārtas sēdē, kuru Krievija nolēma sasaukt saistībā ar sprādzieniem robežpilsētā Belgorodā, paziņojis Čehijas ārlietu ministrs Jans Lipavskis, vēsta ārvalstu mediji.

Lipavskis pēc Krievijas rosinātās ārkārtas sanāksmes paziņoja, ka Čehija nepiedalīsies šajā Drošības padomes sanāksmē un "nekalpos agresora ar meliem saindētajai propagandai".

Viņš vietnē "X" vēstīja: "Mēs atsakāmies, Krievija mūs nekur nepasauks. Čehija nekalpos agresora ar meliem saindētajai propagandai. Kad Krievija vēlēsies apspriest sava okupācijas karaspēka izvešanu Drošības padomē, mēs ieradīsimies labprāt."

Sēdes laikā Krievijas pārstāvis ANO Dmitrijs Poļjanskis tikmēr apsūdzēja Ukrainu civiliedzīvotāju nogalināšanā, izmantojot munīciju no Čehijas, tāpēc arī pieprasīja Čehijas vēstnieka ANO klātbūtni sanāksmē.

Pirms dažām dienām Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš komentēja Krievijas dalību ANO Drošības padomē.

"Krievija turpina ļaunprātīgi izmantot ANO Drošības padomi, apgrūtinot tās darbu," secina ārlietu ikgadējā ziņojumā par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos.

Kariņš norāda, ka Krievija ar militārā spēka izmantošanu mēģina mainīt valstu robežas, tādējādi aizstājot likuma varu ar spēka diktātu. Latvija un līdzīgi domājošās valstis aicina Ķīnu un citas valstis norobežoties un nosodīt Krievijas rīcību. Tāpēc Latvija kopā ar līdzīgi domājošiem partneriem turpina uzturēt starptautisku spiedienu pret Krieviju.

Kariņš skaidro, ka Latvija ir turpinājusi ciešu koordināciju ar līdzīgi domājošajām valstīm un aktīvi rīkojās, lai panāktu pēc iespējas plašāku valstu atbalstu ANO Ģenerālās asamblejas rezolūcijai Krievijas agresijas gadadienā, ar kuru tika atkārtoti nosodīta Krievijas agresija pret Ukrainu. Šī bija sestā ANO rezolūcija kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā un ar to tika apstiprināts starptautiskās sabiedrības stingrs atbalsts Ukrainas teritoriālajai integritātei, pieprasot Krievijai nekavējoties un pilnībā izvest militāros spēkus un pārtraukt karadarbību.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu