VIDEO Rajevskis par Rinkēviča gadumijas uzrunu: Tas ir jaunums Latvijā (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pirmā Jaungada uzruna uzlika jaunu latiņu, kā ir jāuzrunā sabiedrība, pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Pēc eksperta teiktā, Rinkēviča runu varētu dēvēt par mēģinājumu mīļi uzrunāt sabiedrību ļoti vienkāršā stilā. Tas esot jaunums Latvijā. Politologs neatceras, kurš vēl būtu mēģinājis šādā veidā uzrunāt sabiedrību.

Prezidents akcentējis pašas sabiedrības, cilvēku svarīgumu, sevi noliekot "drusku otrajā plānā". Tas vien, ka Rinkēvičs atzīmēja, ka daudzi pusi viņa runas varbūt nedzirdēs, jo mājās ir čalas, - Rajevskis to vērtē kā pazemību ļoti augstā līmenī. Politologa ieskatā, tas arī ir tas, ko sabiedrība sagaida no saviem politiskajiem līderiem. Šī runa uzliek jaunu latiņu, kā ir jāuzrunā sabiedrība Jaunajā gadā, uzskata eksperts.

Savukārt premjeres Evikas Siliņas (JV) uzrunu Rajevskis vērtē kā mazliet eklektisku, neizvēloties vienu galveno tēmu, bet pārlecot no vienas tēmas uz otru, mēģinot pateikt ļoti daudz ko, kas esot samērā pierasti Latvijas premjeru uzrunās. Arī pārejas no vienas tēmas uz otru neesot bijušas "nopulētas", tomēr kopumā runa esot atzīstama par labu.

Politilogs izteicās, ka viņš gan nezinot, vai premjere ar prezidentu bija runājuši par šo tēmu, bet viņu runas nedaudz sasaucās, jo arī Siliņa mēģinājusi ielikt savā runā emocijas. Tomēr runas tēmu daudzveidība traucējusi viņai panākt maigā un programmatiskā savienojumu.

Rezultātā prezidenta runa varētu būt tā, ko atceras ilgāku laiku, jo Siliņa savu runu "varēja teikt Jaungadā, varēja teikt Ziemassvētkos un Lieldienās". Sākums bijis tāds, kas šķietami liecinājis par bērniem kā šīs runas galveno tēmu, bet tad tajā parādījusies Ukraina un vēl citas tēmas.

Video: Siliņas uzruna

Video: Rinkēviča uzruna

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu