"Piekakāju bikses." Cīņu sporta skaistule atklāj apkaunojošu svara mešanas stāstu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Bijusī UFC cīkstone Peidža Vanzanta savā personīgajā podkāstā, kurā sarunājas ar vīru Ostinu Vanderfordu, atklājusi visai apkaunojošu stāstu par svara mešanu un antidopinga pārbaudēm.

Vanzanta mūsdienās jau vairāk uzskatāma par influenceri un satura veidotāju nekā cīkstoni, jo ringā vai būrī viņa nav devusies kopš 2021. gada, kad kailo dūru cīņu organizācijas BKFC ietvaros piekāpās Reičelai Ostrovičai.

Pasaules vadošajā MMA organizācijā UFC viņa aizvadīja deviņas cīņas, līdz ar to svara mešana pirms dueļiem viņai nav sveša, līdzīgi kā ASV Antidopinga aģentūras (USADA) negaidītās vizītes.

Gadu gaitā no cīkstoņiem dzirdēti dažādi stāsti par USADA pārstāvju apciemojumiem nelaikā, tomēr Vanzantas gadījums, iespējams, ir visapkaunojošākais. Vanzanta atminējās gatavošanos "UFC 191" cīņu šova duelim pret Aleksu Čembersu.

"Katru reizi, kad metu svaru, es piekakāju bikses. Tas ir ekstrēmi. Manis pārbaudītājs ieradās pēc oficiālās svēršanās. Es tobrīd viesnīcā rehidrējos. Katru reizi, kad es pēc svēršanās rehidrējos, man momentāni paliek slikti," atcerējās Vanzanta.

USADA, kas kopš 2024. gada vairs nepārvalda UFC, noteikumi paredz, ka speciālists, kurš veic pārbaudi, vēro katru sportista soli un darbību, līdz viņš vai viņa ir nodevis urīna paraugu. Speciālistam, kurš toreiz pārbaudīja Vanzantu, nācās sastapties ar visai traku skatu.

"Kad USADA pie tevis ierodas, viņi neizlaiž tevi no acīm. To paredz antidopinga protokols, jo tu vari pamanīties kaut kādā veidā noslēpt neatļauto vielu lietošanu. Man nozīmētais cilvēks kopā ar mani vannasistabā pavadīja divas stundas, skatoties, kā es kakāju," neveiklo situāciju atminējās Vanzanta.

Neskatoties uz nepatīkamo pieredzi pēc svēršanās ceremonijas, Vanzanta minēto cīņu pret Čembersu uzvarēja ar trešā raunda sāpju paņēmienu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu