VIDEO Rīdzinieks īsteno sapni par ASV auto iegādi, tomēr jau trīs mēnešus cīnās ar CSDD prasībām (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Rīdzinieks Vladimirs nopircis no ASV atgādātu automašīnu, tomēr jau trīs mēnešus tā nīkst Ķengaraga ielas malā, jo īpašnieks nespēj nokārtot sertifikāciju un reģistrāciju braukšanai Latvijā, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

2001. gada izlaiduma milzīgais "Ford Excursion" ar 6,8 litru V10 dzinēju nesen tika atvests no ASV.

No trešajām valstīm, tostarp ASV, ievestus spēkratus jāpārbauda un jāsertificē braukšanai Eiropas Savienībā. Ja nepieciešams, jāpiekoriģē šejienes standartiem.

"Atradu Lietuvā. Ar tīriem dokumentiem. Bija tikko ievesta no ASV, bija pārtaisīta pēc Eiropas standartiem. Devos uz CSDD, lai noformētu. Sākās problēmas ar izmešiem. Pateica, ka ir pretrunīga informācija. OBD pārbaudē pateica, ka izmeši nav atbilstoši Kalifornijas emisiju standartam. Kas tieši neatbilst – tā arī nepaskaidroja. Ja būtu kāds slēdziens, kas tieši nav atbilstošs, es varētu to izlabot, bet no viņu puses klusums," stāsta Vladimirs.

Tā kā attiecīgajā transportlīdzeklī šobrīd uzstādītā motora izmešu uzlīme satur pretrunīgu informāciju (neatbilstoši izmeši Kalifornijas emisiju standartam), izmešu atbilstību Kalifornijas (ražotāja noteiktajam) standartam pārbaudīja, pieslēdzot konkrēto automašīnu OBD, informēja CSDD.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu