Izraēlas armija nogalinājusi "Hamās" raķešu uzbrukumu vadītāju Sīrijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tās uzbrukumā Sīrijā nogalināts palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" loceklis, kurš bijis atbildīgs par "Hamās" raķešu uzbrukumiem Izraēlai.

Armija paziņoja, ka Hasans Akaša ir "likvidēts" Beitdžinnas rajonā, kas atrodas Sīrijas valdības kontrolētā teritorijā netālu no Izraēlas anektētajām Golānas augstienēm.

"Viņš bija svarīga figūra, kas atbildīga par raķetēm, kuras "Hamās" izšāva no Sīrijas teritorijas uz Izraēlu pēdējo nedēļu laikā," teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

"Kopš kara sākuma Akaša vadīja "Hamās" teroristu šūniņas, kuras šāva raķetes no Sīrijas uz Izraēlas teritoriju."

Akaša ir nogalināts laikā, kad reģionā pastiprinājies saspīlējums, kamēr Gazas joslā turpinās Izraēlas karš pret "Hamās".

Šis karš sākās 7.oktobrī, kad "Hamās" no tā kontrolētās Gazas joslas iebruka Izraēlas dienvidos, noslepkavojot apmēram 1140 cilvēkus, kas pārsvarā bija civiliedzīvotāji.

Izraēla uz šo "Hamās" uzbrukumu atbild ar sauszemes, gaisa un jūras spēku operāciju Gazas joslā. Saskaņā ar "Hamās" kontrolētās Gazas joslas Veselības ministrijas datiem šajā operācijā nogalināti vismaz 23 084 cilvēki, kas pārsvarā bijuši sievietes un bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu