"Nav pievilcīgs variants." Krievijas naftas lielākā importētāja plāno atteikties no tās naftas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nafta. Ilustratīvs foto
Nafta. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Krievijas naftas lielākā importētāja Indija samazinājusi naftas iepirkumus no Krievijas, un plāno pilnībā aizstāt Krievijas naftu pret Saūda Arābijas naftas iegādēm, vēsta "Reuters", atsaucoties uz dažādiem avotiem.

Lielākās naftas pārstrādes rūpnīcas Indijā - "Bharat Petroleum" un "Indian Oil" - izskata iespēju iegādāties no Saūda Arābijas naftas kompānijas "Saudi Aramco" vienu miljonu barelu naftas.

Tiek norādīts, ka Krievijas nafta Indijai rada arvien vairāk problēmu, tādēļ tas vairs nav pievilcīgs variants.

Arī Krievijas piedāvātās atlaides vairs Indijas pusi neuzrunā, tieši tādēļ Indijas kompānijas vēlas palielināt naftas piegādes no Saūda Arābijas un Rietumāfrikas valstīm.

Saūda Arābija janvārī samazinājusi cenas līdz 27 mēnešos zemākajam līmenim, tieši tāpēc Indijas naftas pārstrādes rūpnīcas ir ieinteresējušās par papildu naftas apjoma iepirkšanu.

Jau vēstīts, ka neilgi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, neskatoties uz Rietumu mudinājumiem neslēgt šādus darījumus, Indijas valsts naftas kompānija "Indian Oil" iegādājās trīs miljonus barelu jēlnaftas no Krievijas.

Toreiz ASV, Lielbritānija un citas Rietumu valstis mudināja Indiju izvairīties no Krievijas naftas un gāzes iegādes, ņemot vērā Krievijas sākto karu pret Ukrainu

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu