VIDEO "Vai tiešām tā drīkst?" Vīrietis sašutis par izliktajām precēm pie "Rimi" kases (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veikals "Rimi" tirdzniecības centrā "Origo"
Veikals "Rimi" tirdzniecības centrā "Origo" Foto: Paula Čurkste / LETA

"Rimi" klienta Jāņa uzmanību kārtējā lielveikala apmeklējumā piesaistījušas pie kases izliktās elektroniskās cigaretes – viņš uzskata, ka tām tur nevajadzētu atrasties, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Vai tiešām lielveikalos reklāmas nolūkos apskatei drīkst izlikt elektroniskās cigaretes? Bilde uzņemta "Rimi" Rīgā. Jautājot pārdevējai pie kases, tā pasmej – aģents atnesa, lai bizness plaukst!" žurnālistiem stāsta Jānis.

"Bez tabu" devās uz nejauši izvēlētu "Rimi" veikalu Purvciemā, kur elektroniskās ciagaretes stāvējušas pie informācijas kases. Citos veikalos, piemēram, "Beta", tās gan neizdodas atrast. 

Uz ierīces rakstīts, ka tā paredzēta tikai pilngadīgām personām un ietverts brīdinājums par atkarību, ko izraisa nikotīns.

"Rimi" pārstāve Inga Bite atzīmē, ka Jāņa iemūžinātā prece ir tikai ierīce, nevis nikotīnu saturošs produkts. Viņa uzsver, ka "Rimi" stingri seko līdzi Latvijas likumdošanai, šobrīd šādas ierīces drīkst turēt pie kasēm, jo tās nesatur nikotīnu.

Tāpat Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs norāda, ka nezinātājam pati ierīce nekādas emocijas neizraisa. Savukārt Veselības ministrijas pārstāve Sanita Lazdiņa norāda, ka no šī gada augusta šādas ierīces veikalos būs jātur neredzamā vietā. 

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu