Vēl viens "Boeing" incidents. Pilota kabīnes logā atklātas plaisas dēļ lidmašīna Japānā spiesta atgriezties lidostā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Viper-zero/Shutterstock

Aviokompānijas "All Nippon Airways" Japānas iekšzemes reisa lidmašīna "Boeing 737" bijusi spiesta atgriezies lidostā pēc tam, kad lidojuma laikā tika ziņots par plaisu pilota kabīnes logā, vēsta britu raidorganizācija BBC. 

Plaisa parādījās ārējā no četriem loga slāņiem, kas ieskauj pilota kabīni. 

​Lidmašīna devās atpakaļ uz izlidošanas lidostu, kur tika veikta droša nosēšanās. Cietušo nav. 

Aviokompānijas pārstāvis gan norādīja, ka plaisa neietekmēja lidmašīnas vadīšanu vai spiedienu. 

"All Nippon Airways" reiss NH1182 lidoja no Hokaido salas pilsētas Saporo uz Japānas lielākās salas Honsju pilsētu Tojamu. 

Aviācijas eksperts Džons Striklends sacīja, ka plaisas cēlonis joprojām nav zināms. "Tādas lietas dažreiz notiek, iespējams, kaut kas ietriecās logā, piemēram, putns vai liels krusas gabals. Tas nav nekas nedzirdēts."

Striklends sacīja, ka aviokompānijai, visticamāk, būs jānomaina viss logs, nevis tikai bojātais slānis, lai pārliecinātos, ka lidmašīna ir pilnīgi droša.

Šis ir jau otrais incidents ar "Boeing 737" lidmašīnas modeli divu nedēļu laikā. Tomēr "All Nippon Airways" lidojums nebija viena no "Boeing 737 MAX 9" lidmašīnām, bet gan agrāka versija, kas "nekādā ziņā nebija veca", sacīja Striklends.

Jau ziņots, ka 5. janvārī "Alaska Airlines" pasažieru lidmašīna veica avārijas nosēšanos pēc tam, kad īsi pēc pacelšanās gaisa spiediens tai norāva sānu avārijas izejas durvis.

ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) nolēmusi, ka visām lidmašīnām "Boeing 737 MAX 9" aizliegts lidot, kamēr ražotājs nebūs sniedzis detalizētu informāciju par incidentu ar aviokompānijas "Alaska Airlines" lidmašīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu