CSDD šonedēļ rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Jelgavā, Rīgā un Madonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu satiksmes un drošības direkcijas un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja rīkotā bezmaksas ziemas braukšanas konsultācija Biķernieku trasē.
Ceļu satiksmes un drošības direkcijas un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja rīkotā bezmaksas ziemas braukšanas konsultācija Biķernieku trasē. Foto: Līga Gredzena/LETA

Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) šonedēļ rīkos bezmaksas ziemas braukšanas konsultācijas Jelgavā, Rīgā un Madonā, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Ziemas braukšanas konsultācijas Sporta kompleksā "Rullītis", Aku ceļš 1, Jelgavā, notiks no ceturtdienas, 18.janvāra, līdz svētdienai, 21.janvārim, plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

Savukārt ziemas braukšanas konsultācijas Biķernieku trasē, Rīgā, un Sporta un atpūtas bāzes teritorijā "Smeceres sils", Madonā, notiks no piektdienas, 19.janvāra, līdz svētdienai, 21.janvārim, plkst.11, plkst.13 un plkst.15.

Vienas nodarbības laiks būs stunda un 30 minūtes. Nodarbībā drīkst piedalīties jebkurš autovadītājs ar savu transportlīdzekli, kas aprīkots ar ziemas riepām, ar derīgu tehnisko apskati un spēkā esošu transportlīdzekļu īpašnieku obligāto civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanu.

Nodarbību dalībniekiem tiks skaidroti drošas braukšanas pamatnosacījumi, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, tā ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tiks sniegti skaidrojumi par auto riepu stāvokli un to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanai ziemas apstākļos.

Konsultācijas ziemas apstākļos CSDD autovadītājiem nodrošina kopš 2015.gada, un šajā laikā individuālās braukšanas prasmes uzlabojuši vairāk nekā 6000 autovadītāju. Konsultācijas tiek nodrošinātas bez maksas, un tās tiek finansētas no Ceļu satiksmes drošības padomes līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka CSDD apgrozījums 2023.gada deviņos mēnešos bija 44,572 miljoni eiro, kas ir par 12,6% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt direkcijas peļņa samazinājās par 39,9% - līdz 4,781 miljonam eiro.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu