VIDEO Saeima plāno diskutēt par Latvijas izstāšanos no Otavas konvencijas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeima ir gatava diskutēt par izstāšanos no Otavas konvencijas. Iespējams, ar šādu iniciatīvu varētu virzīties visas trīs Baltijas valstis kopā, vēsta TV3 Ziņas.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols uzsver – izstāšanās no konvencijas nenozīmē, ka nākamajā dienā nomīnējam savu robežu.

Visticamāk, lielāka skaidrība, ko un kā Latvijai darīt attiecībā uz Otavas konvenciju, būs nākamnedēļ. Kopā plānots sanākt Saeimas Aizsardzības un Ārlietu komisijas deputātiem, pieaicināt arī bruņotos spēkus un spriest par mūsu turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas izstāšanos no Otavas konvencijas.

Otavas konvencija jeb Konvencija par kājnieku mīnu lietošanas, uzglabāšanas un ražošanas aizliegumu un iznīcināšanu paredz, ka dokumentu parakstījušās valstis apņemas, pirmkārt, "nekad un nekādos apstākļos neizmantot kājnieku mīnas". Latvija šai konvencijai pievienojās 2005.gadā.

Iniciatīvas pārstāvis Atis Stankevičs vēlas, lai Latvija reālistiski izvērtētu tās militārās aizsardzības stratēģiju un sevišķi šajos draudīgajos apstākļos pārskatītu valsts dalību Otavas konvencijā. Viņaprāt, tas būtu efektīvs un pamatots solis Latvijas valsts aizsardzībai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu