VIDEO Par kukuļņemšanu sodītais Rimšēvičs atkal atgriežas apsūdzēto solā. Šoreiz par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apsūdzētais, bijušais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs tiesas sēdē Rīgas rajona tiesā Jūrmalā, kurā pasludina spriedumu kukuļņemšanas lietā.
Apsūdzētais, bijušais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs tiesas sēdē Rīgas rajona tiesā Jūrmalā, kurā pasludina spriedumu kukuļņemšanas lietā. Foto: Lita Millere/LETA

Ceturtdien, 18. janvārī, bijušais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs jau atkal atgriezās tiesas zālē. Šoreiz gan nesaistīti ar kukuļošanas lietu, bet gan par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi. Arī šajā krimināllietā Rimšēvicam draud cietumsods, vēsta "TV3 Ziņas". 

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Pirms mazāk kā mēneša Rimšēvičs tiesas namā Jūrmalā noklausījās spriedumu, kurā viņam vēl kā Latvijas bankas prezidentam par kukuļa ņemšanu piesprieda sešu gadu cietumsodu. Šoreiz viņš ieradies tiesā Rīgā, kur turpina izskatīt krimināllietu, kurā viņš apsūdzēts par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi.

No krimināllietas izriet, ka Rimšēvičs, izmantojot starpnieku, 2021. gada augustā nodevis 400 eiro kādai citai personai, kura pēc kukuļa saņemšanas, e-veselības sistēmā ievadīja datus, lai viņš iegūtu digitālo Covid-19 sertifikātu, patiesībā vakcināciju neveicot.

Apsūdzētais gan savu vainu arī ceturtdien turpināja noliegt. Viņš 2021. gada vasarā esot godprātīgi vakcinējies, vēlāk saņēmis arī otro poti, pēc kuras viņam parādījušas blakusparādības.

Tādēļ Rimšēvičs esot vērsies pie Latvijas Ārstu biedrības prezidentes un ģimenes ārstes Ilzes Aizsilnieces, kura tiesā bija pieaicināta kā lieciniece.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu