Šmits gūst 12 punktus "Žalgiris" uzvarā pār Jasikēviča vadīto "Fenerbahce"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 12 punktus, palīdzot Kauņas "Žalgiris" komandai mājās pārspēt bijušā spēlētāja un trenera Šarūna Jasikēviča šobrīd vadīto Stambulas "Fenerbahce".

ULEB Eirolīgas 22.kārtas spēlē "Žalgiris" basketbolisti uzvarēja ar rezultātu 98:75 (20:14, 23:21, 23:20, 32:20) un svinēja pārliecinošāko panākumu sezonā.

Šmits, kurš iepriekšējā nedēļas nogalē Lietuvas līgā guva nelielu savainojumu, šajā cīņā laukumā pavadīja 19 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trīs divpunktu metieniem, divus no trīs tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Valmierietis arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

"Fenerbahce" paspārnē ir Latvijas basketbolists Artūrs Žagars, kurš šobrīd dziedē savainojumu.

"Žalgiris" komandā ar 21 punktu un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kīnens Evanss, 16 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Laurīnam Birutim, bet 14 punktus guva Breidijs Meneks.

Stambulas vienībā 22 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles atdeva Skotijs Vilbekins, bet 15 punkti bija Džonatanam Motlijam.

"Žalgiris" ar astoņām uzvarām 22 mačos ieņem 16.vietu, kamēr "Fenerbahce" ar 13 panākumiem ir piektā. Lukas Banki trenētā un Latvijas basketbolista Riharda Lomaža pārstāvētā Boloņas "Virtus" ar bilanci 15-7 ir trešā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu