Trīs bruņoti Baltkrievijas robežsargi iegājuši Lietuvas teritorijā. Lietuva situāciju kontrolējusi (5)

Ziņa papildināta plkst. 16.52
LETA
Papildināts 14:13, 23. janvāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Trīs bruņoti Baltkrievijas robežsargi pirmdien līdz divarpus metriem iegājuši Lietuvas teritorijā, otrdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Pēc VSAT sniegtās informācijas, pietuvojušies fiziskajai barjerai Lietuvas pusē, Baltkrievijas robežsargi pagriezušies atpakaļ.

Lietuvas robežsargi vērojuši un kontrolējuši notiekošo un bijuši gatavi reaģēt, piebildis VSAT.

Incidents noticis Ignalinas rajona teritorijā.

VSAT paziņojumā teikts, ka Baltkrievijas robežsargi piegājuši pie sagruvuša patruļtilta, pagriezušies un šķērsojuši robežas līniju.

Iegājuši Lietuvas pusē, Baltkrievijas robežsargi sākuši staigāt starp uzstādīto fizisko barjeru, kas neļauj tālāk iekļūt Lietuvas iekšienē, un robežas līniju. Pēc tam viņi iegājuši atpakaļ Baltkrievijas teritorijā.

Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukti Lietuvas robežsargu papildspēki, bet, viņu iejaukšanās nav bijusi nepieciešama.

VSAT uzsver, ka situācija tika kontrolēta, un Baltkrievijas robežsargiem nebija iespēju tālāk iekļūt Lietuvā, jo Lietuvas pusē ir fiziskā barjera un Lietuvas robežsargi bija gatavi reaģēt.

VSAT vadītājs ģenerālis Rustams Ļubajevs aģentūrai BNS sacīja, ka tā bija apzināta Baltkrievijas robežsargu provokācija.

"Tā noteikti bija apzināta rīcība, jo Baltkrievijas robežsargi ļoti labi zina, kur ir robežas līnija. Turklāt fiziskā barjera un robežzīmes ir skaidri redzamas. Šo incidentu var uzskatīt par apzinātu rīcību, lai pārbaudītu mūsu modrību," teica Ļubajevs.

Pagājušā gada aprīlī Lietuvas robežsargi reģistrēja divus līdzīgus incidentus Šalčininku un Švenčoņu rajonos.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu