Bērziņš pieļauj kļūdu un ieņem 11. vietu pasaules čempionātā kamaniņu sportā. Aparjods un Rinks piedzīvo kritienus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gints Bērziņš
Gints Bērziņš Foto: Reuters/ScanPix

Gints Bērziņš sestdien, 27. janvārī, Altenbergā pasaules čempionātā kamaniņu sportā ieņēma 11. vietu, bet bija otrais pasaules U-23 čempionātā, bet Kristers Aparjods un Kaspars Rinks piedzīvoja kritienus.

Par pasaules čempionu kļuva mājinieks Makss Langenhāns.

Pirmo braucienu vislabāk aizvadīja vācietis Langenhāns, trasi veicot 53,943 sekundēs. Otrais bija austrietis Davids Gleiršers, atpaliekot 0,023 sekundes, bet trešais - Itālijas pārstāvis Dominiks Fišnallers (+0,242).

Labāko braucienu no latviešiem aizvadīja Rinks, ieņemot astoto vietu. Viņš Langenhānam zaudēja 0,438 sekundes.

Bērziņš pieļāva kļūdu un bija spiests labot kamanu gaitu ar kājām, braucienā ieņemot 15. vietu un līderim zaudējot 0,654 sekundes.

Savukārt Aparjods teicami veica trases pirmo pusi, taču trases vidū piedzīvoja kritienu. Viņš spēja finišēt kamanās un 36 kamaniņu braucēju konkurencē ieņēma 34. vietu, taču no līdera atpalika 12,638 sekundes un otrajam braucienam nekvalificējās.

Arī otrajā braucienā Bērziņam ar kājām nācās koriģēt kamanu gaitu, taču tas notika trases lejasdaļā un tik ļoti kā pirmajā braucienā rezultātu neietekmēja, braucienā sasniedzot septīto labāko laiku un divu braucienu summā ierindojoties 11. vietā. Langenhānam viņš zaudēja 1,324 sekundes.

Rinks piedzīvoja kritienu, taču spēja finišēt, ieņemot 19. vietu braucienā un divu braucienu summā. Viņš uzvarētājam zaudēja 13,996 sekundes.

Langenhāns bija ātrākais abos braucienos, uzvarot ar rezultātu minūte un 47,813 sekundes.

Otrais ar ceturto labāko rezultātu pirmajā un trešo - otrajā braucienā bija austrietis Niko Gleiršers, čempionam zaudējot 0,761 sekundi, bet bronzas medaļu izcīnīja braucienos attiecīgi piekto un otro vietu ieņēmušais mājinieks Felikss Lohs.

Ceturtais finišēja amerikānis Takers Vests (+0,882), piektais - austrālietis Aleksandrs Ferlaco (+0,992), sagādājot lielāko pārsteigumu sacensībās, un sestais - austrietis Jonass Millers (+1,037).

Davids Gleiršers ar 17. labāko laiku otrajā braucienā summā finišēja septītais, bet Fišnallers krita, braucienā bija 18. un arī summā finišēja 18.vietā.

Bērziņš izcīnīja sudraba medaļu pasaules U-23 čempionātā. Viņš uzvarētājam vācietim Timonam Grankanjolo, kurš finišēja minūtē un 49,136 sekundēs, piekāpās vienu sekundes tūkstošdaļu.

Trešo vietu 15 sportistu konkurencē ieņēma Itālijas kamaniņu braucējs Alekss Guflers (+0,619), bet ceturtais bija Rinks, čempionam zaudējot 12,673 sekundes.

Jau ziņots, ka sieviešu divnieku sacensībās sestdien Latvijas divnieks Anda Upīte/Zane Kaluma izcīnīja sudraba medaļas, Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna ieņēma desmito vietu, bet Marta Robežniece/Kitija Bogdanova nefinišēja.

Pasaules U-23 čempionātā Ziediņa un Zvilna izcīnīja piekto vietu.

Vīrieši divniekos pirmo braucienu aizvadīs plkst.15 pēc Latvijas laika un cīņu par godalgām turpinās plkst.16.15. Meistarsacīkstes tiešraidē translē televīzijas kanāls TV6.

Pasaules čempionātā kamaniņu braucēji cīnās arī par godalgām U-23 vecuma grupas ieskaitē.

Čempionāts noslēgsies svētdien ar sieviešu vieninieku sacensībām un komandu stafeti.

Piektdien sprinta sacīkstēs latvieši izcīnīja piecas medaļas. Mārtiņš Bots/Roberts Plūme kļuva par čempioniem, Upīte/Kaluma izcīnīja sudrabu, Robežniece/Bogdanova, Elīna Ieva Vītola un Kristers Aparjods - bronzas godalgas.

52.pasaules čempionāts Altenbergā norisinās trešo reizi. Pirmo reizi tas notika 1996.gadā, bet otro - 2012.gadā. Sacensībās startēt ir pieteikušies 162 sportisti no 21 valsts - 39 sievietes, 37 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 26 vīriešu divnieki.

Latviju Vācijā pārstāv 19 sportisti.

Pēc pasaules čempionāta Altenbergā nākamnedēļ norisināsies arī nākamais Pasaules kausa posms, bet pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu