Vītola finišē ceturtā pasaules čempionātā kamaniņu sportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamaniņbraucēja Elīna Ieva Vītola.
Kamaniņbraucēja Elīna Ieva Vītola. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sportiste Elīna Ieva Vītola 28. janvārī Altenbergas trasē izcīnīja ceturto pasaules čempionātā kamaniņu sportā, Kendija Aparjode bija sestā, Sigita Bērziņa ieņēma 15.vietu, bet Frančeska Bona bija 30. pozīcijā.

Par pasaules čempioni tika kronēta austriete Līza Šulte, kurai braucienos bija pirmais un otrais rezultāts, 0,104 sekundes summā zaudēja vāciete Jūlija Taubica, bet vēl 0,071 sekundi atpalika austriete Madeleine Egle.

Vītola uzvarētājai zaudēja 0,298 sekundes, bet līdz pirmajam trijniekam pietrūka 0,123 sekunžu. Aparjode summā zaudēja 0,512 sekundes, bet Bērziņa atpalika 0,902 sekundes.

Par Vītolu pirmajā braucienā ātrākas bija tikai trīs sportistes.Šulte trasi veica 52,082 sekundēs, Taubica zaudēja 0,072 sekundes, bet Egle bija 0,110 sekundes lēnāka un par 0,054 sekundēm pārspēja Vītolu.

Bona 36 sportistu konkurencē startēja ar pirmo numuru un trases vidusdaļā pieļāva kļūdu, kas liedza pacīnīties par iespēju startēt otrajā braucienā. Viņa no pirmā brauciena uzvarētājas atpalika 1,425 sekundes un čempionātu noslēdza 30.vietā, bet U-23 ieskaitē viņa bija 12.pozīcijā.

Bērziņa savā braucienā trases beigu daļā zaudēja ātrumu un bija 17., savukārt Vītola aizvadīja ļoti labu braucienu, kas deva ceturto vietu 0,164 sekundes aiz līderes. Aparjode turējās otrajā pozīcijā aiz Vītolas, taču trases beigās krita, kā dēļ samierinājās ar astoto vietu pirmajā braucienā, 0,373 sekundes lēnāku par līderi.

Otrajā braucienā Vītolai bija piektais labākais rezultāts, kas liedza summā pakāpties uz kādu no medaļu pozīcijām. Aparjode vienubrīd bija trases rekorda turētāja un uzrādīja sesto rezultātu, kas ļāva pacelties divas pozīcijas augstāk. Arī Bērziņai otrajā braucienā bija labāka pozīcija - latviete uzrādīja 11.rezultātu.

Plkst.15 sāksies komandu stafete.

52.pasaules čempionāts Altenbergā norisinās trešo reizi. Pirmo reizi tas notika 1996.gadā, bet otro - 2012.gadā. Sacensībās startēt ir pieteikušies 162 sportisti no 21 valsts - 39 sievietes, 37 vīrieši, 17 sieviešu ekipāžas un 26 vīriešu divnieki.

Latviju Vācijā pārstāv 19 sportisti.

Pēc pasaules čempionāta Altenbergā nākamnedēļ norisināsies arī nākamais Pasaules kausa posms, bet pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu