VIDEO Pēc mātes nāves ar sievieti sazinās parādu piedzinēji. Slimnīca kļūdaini nosūtījusi rēķinus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Thaiview/Shutterstock

Zinaīdas mammai bija 96 gadi, kad pērnā gada nogalē viņa nonāca Rēzeknes slimnīcā. Diemžēl pēc kāda laika viņa devās mūžībā. Slimnīca parādu piedzinējiem nosūtījusi mirušās sievietes rēķinus, par kuriem Zinaīda nav tikusi informēta. Sieviete vērsusies Latvijas Televīzijas raidījumā "4. studija", lai skaidrotu situāciju. 

Pēc mātes nāves decembra beigās Zinaīda saņēmusi īsziņu, kas raisījusi bažas. Sūtītājs – parādu piedziņas kompānija. Tā kā viņai parādu neesot bijis, Zinaīda domājusi, ka raksta krāpnieki, un īsziņu nav ņēmusi vērā. Pēc neilga laika aizbraucot uz mirušās mātes īpašumu, viņa pastkastē atradusi vēstuli no parādu piedzinējiem, kas jau iepriekš viņai sūtījuši īsziņu.

Izrādījies, ka Rēzeknes slimnīca bija vērsusies pie parādu piedzinējiem, lai no mirušās kundzes radiniekiem piedzītu parādu par pakalpojumiem, ko saņēmusi aizgājēja.

Zinaīda norādījusi, ka māte bijusi represētā, tāpēc viņai pienākusies bezmaksas aprūpe, tomēr slimnīcas pārstāve norādījusi, ka acīmredzot paciente nav uzrādījusi dokumentus, kas to apstiprinātu.

Taču dienā, kad "4. studija" sazinājās ar slimnīcas vadību, Zinaīda saņēmusi zvanu no šīs iestādes grāmatvedības, kas atvainojusies par radušos kļūdu.

Arī Nacionālajā veselības dienestā (NVD) ir saņemta Zinaīdas sūdzība, taču tas, kāpēc tāda kļūme slimnīcā radusies, vēl tiek skaidrots.

NVD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Sintija Gulbe norādīja, ka gadījumos, ja pacients ārstēšanās laikā saņēmis jebkādus maksas pakalpojumus, nāves gadījumā par šiem maksas pakalpojumiem ir jāmaksā, visticamāk, pacienta radiniekiem.

Video: Raidījuma "4. studija" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu