VIDEO Jaunieši skaidro, kāpēc neziņoja policijai par nozagto ziedojumu kastīti Torņakalnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Vakar internetā tika publicēta fotogrāfija, kurā redzams, kā trīs bērnu grupa sabiedriskajā transportā sēž ar sīknaudas ziedojumu kastīti, kas rādās nozagta. Raidījuma "Degpunktā" rīcībā nonākusi jauna informāciju par minēto zādzību.

Valsts policija platformā "X" ziņo, ka šo gadījumu ir reģistrējusi un noskaidrojusi veikalu, no kura, iespējams, izdarīta zādzība. Tāpat ir noskaidrota attēlā redzamo jauniešu identitāte, un tiks lemts par kriminālprocesa sākšanu.

Raidījums ziņo, ka zādzība tika paveikta Rīgā, veikalā "Lats" Bauskas ielā 2.

Notikušo ir fiksējušas arī veikalā izvietotās novērošanas kameras. Nozagtā kastīte piederēja Labdarības fondam “Zīļuks”. Ziedojumi bija paredzēti mecenātisma veicināšanai Latvijā, atbalstot sociāli atbildīgu rīcību un sabiedriskā labuma mērķu sasniegšanu. Kā atzīst veikala vadība, arī turpmāk šie ziedojumi tiks vākti.

Kaut arī kastītē esot bijuši vien daži eiro, zaudējums rada emocionālus pārdzīvojumus.

"Degpunktā" ziņo – šodien, filmētājiem iznākot no veikala, konkrētā jauniešu kompānija stāvējusi sabiedriskā transporta pieturā netālu no tirdzniecības vietas.

Rokās elektroniskās cigaretes un padusē iespiesta atvērta viskija pudele. Divi no kompānijas steigšus metās bēgt, atstājot savus biedrus.

Jaunieši neesot sazinājušies ar policiju, jo baidījušies no vardarbības, ko pret viņiem izvērstu meitene, kura paņēma ziedojumu kastīti. Savukārt otra kompānijā esošā meitene par zādzību uzzinājusi tikai naktī uz otrdienu.

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina – kompānija, iespējams, pastrādājusi zādzību arī citviet. Arī no tirdzniecības centra "Origo", "Narvesen" kioska nozagti ziedojumi Ukrainas kara bēgļiem.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu