"Tā nav neitrāla organizācija." Izraēla izvirza jaunas apsūdzības ANO Palestīniešu bēgļu lietu aģentūrai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Izraēla otrdien apsūdzēja ANO palestīniešu bēglu aģentūru UNRWA, ka tā ļāvusi palestīniešu kaujinieku grupējumam "Hamās" izmantot tās infrastruktūru Gazas joslā militārai darbībai.

"UNRWA ir aizsegs "Hamās". Tā ir fundamentāli sakompromitēta trīs galvenajos veidos: masveidā pieņemot darbā teroristus, ļaujot izmantot savu infrastruktūru "Hamās" militārai darbībai, un paļaujoties uz "Hamās" palīdzības izdalīšanā Gazas joslā," videopaziņojumā sacīja valdības preses sekretārs Eilons Levi.

Levi apgalvoja, ka 10% UNRWA darbinieku bija "Hamās" vai kaujinieku grupējuma "Islāma džihāds" biedri Gazas joslā, bet nesniedza pierādījumus.

"Tā nav neitrāla organizācija," sacīja Levi.

Izraēla jau ilgu laiku ir pievērsusi uzmanību šai ANO aģentūrai, apsūdzot to par sistemātisku darbošanos pret Izraēlas interesēm.

Izraēla pagājušonedēļ paziņoja, ka vairāki UNRWA darbinieki bijuši iesaistīti "Hamās" zvēriskajā uzbrukumā Izraēlai 7. oktobrī. Pēc šīm apsūdzībām vairākas valstis, tai skaitā ASV, Vācija un Francija, ir apturējušas finansējumu UNRWA.

Izraēla ir solījusi pēc kara apturēt UNRWA darbību Gazas joslā.

ANO koordinatore Gazas joslai Zigrida Kāga otrdien paziņoja, ka UNRWA nevar tikt aizstāta ar citu institūciju.

"Neviena organizācija nevar nomainit vai aizstāt UNRWA milzu spējas, struktūru - tās prasmi un zināšanas par iedzīvotājiem Gazas joslā," sacīja Kāga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu