Hamiltons satricina F-1 pasauli - ārzemju mediji ziņo, ka slavenais pilots gatavojas pamest "Mercedes"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: EPA/Scanpix

Mediji "Sky Sports" un BBC ziņo, ka pēc gaidāmās Pirmās formulas (F-1) sezonas Luiss Hamiltons, visticamāk, pametīs "Mercedes" vienību.

Hamiltons, kurš "Mercedes" pievienojās 2013. gada sezonā un ar to kopā izcīnīja sešus čempiona titulus, visticamāk, pēc 2024. gada sezonas pārcelsies uz citu vienību.

Britu pilots vairākkārt ir izteicies, ka viņa sapnis ir pārstāvēt "Ferrari". Un nākamsezon, kā ziņo ārzemju mediji, Hamiltons savu sapni visticamāk, piepildīs, pievienojoties slavenajai itāļu komandai.

Pērn Hamiltons gan noslēdza divu gadu līgumu ar "Mercedes", bet F-1 pilotu līgumos bieži vien tiek iestrādāti dažādi punkti, kas ļauj kontraktu pārtraukt ātrāk. Hamitlona līgumā šāds punkts ir iekļauts, un viņš "Mercedes" varēs pamest jau pēc 2024. gada.

Hamiltons 2023. gada sezonas laikā vairākkārt uzsvēra, ka "Mercedes" nav konkurētspējīga ar "Red Bull", un viņa ieteikumi spēkrata uzlabošanai neesot ņemti vērā.

Nesen "Ferrari" parakstīja jaunu ilgtermiņa līgumu ar Šarlu Leklēru, bet komandas otram pilotam Karlosam Sainsam līgums beidzas tieši šogad.

39 gadus vecajam Hamiltonam pieder virkne F-1 rekordu, tai skaitā, visvairāk uzvaru (103) un visvairāk "pole-position" (104). Aizvadītajā sezonā viņš kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, piekāpjoties tikai "Red Bull" pilotiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu