Bijusī VVD vadītāja Baklāne-Ansberga vienbalsīgi uzvar konkursā uz Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka amatu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijusī Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.
Bijusī Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga. Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijusī Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Elita Baklāne-Ansberga uzvarējusi konkursā uz Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka amatu, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Rīgas pilsētas izpilddirektora vietniekam tiks uzticēti Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas vadītāja pienākumi. Konkurss uz šo amatu tika izsludināts pagājušā gada 27.novembrī, un tajā tika saņemti 30 pieteikumi.

Pretendentu izvērtēšana notika trijās kārtās. Baklāne-Ansberga konkursā ieguva augstāko punktu skaitu. Pašvaldības izveidotā nominācijas komisija, kuras sastāvā darbojās arī nevalstisko organizāciju pārstāvji, lēmumu par konkursa rezultātu pieņēma vienbalsīgi.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldībā, Baklāne-Ansberga Latvijas Universitātē ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā un sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē.

Kopš 2020.gada Elita Baklāne-Ansberga pilda valdes locekles pienākumus valsts akciju sabiedrībā "Elektriskie sakari".

No 2018.gada līdz aizvadītā gada augustam viņa bija VVD ģenerāldirektore, iepriekš strādājusi Ventspils pilsētas pašvaldībā un no 2010.gada līdz 2016.gadam ieņēmusi Valsts zemes dienesta ģenerāldirektores amatu.

Par Baklānes-Ansbergas apstiprināšanu amatā gala lēmums jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Jau ziņots, ka Baklāne-Ansberga pēc domstarpībām ar toreiz par nozari atbildīgo ministru Māri Sprindžuku (AS) amatu pameta 2023.gada vasarā.

Sprindžuks aģentūrai LETA tolaik sacīja, ka dienesta vadītāja maiņas mērķis esot panākt būtiskas pārmaiņas dienesta darbā. Galvenais mērķis esot mainīt primitīvo "visu aizliegt" pieeju uz tādu, kas vērsta uz sadarbību un atbildības deleģēšanu pašvaldībām un iedzīvotājiem, palielinot paškontroli.

Kopš augusta VVD vadītāja pienākumus pilda bijušais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Andris Ķēniņš, bet uz dienesta vadītāja amatu izsludināts konkurss.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu