Izraēla devusi gaisa triecienus Sīrijā. Starp pieciem nogalinātajiem trīs civiliedzīvotāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: x

Izraēlas armija trešdienas, 7. februāra, rītā deva triecienus Sīrijas pilsētai Homsai, nogalinot piecus cilvēkus, tai skaitā trīs civiliedzīvotājus, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Pieci cilvēki tika nogalināti, tai skaitā trīs civiliedzīvotāji - sieviete, bērns un vīrietis, un vēl septiņi tika ievainoti Izraēlas triecienos ēkai Homsas pilsētas Hamras rajonā," paziņoja SOHR. Abu necivilo upuru identitāte nebija zināma.

Sīrijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka "ienaidnieks Izraēla veica gaisa triecienus no virziena ziemeļos no Tripoles (Libānā), uzbrūkot vairākām vietām Homsas pilsētā un tās lauku apkārtnē (..) nogalinot un ievainojot vairākus civiliedzīvotājus".

Sīrijas valsts televīzija demonstrēja video, kurā bija redzams, kā glābēji pārmeklē sagrautas ēkas drupas un kādu nes uz nestuvēm.

Sīrijā notiekošā pilsoņkara laikā Izraēla ir veikusi simtiem gaisa triecienu šajā valstī, galvenokārt uzbrūkot Irānas atbalstītiem spēkiem un Sīrijas armijas pozīcijām.

Šādi uzbrukumi ir pastiprinājušies, kopš 7. oktobrī sākās karš starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās" Gazas joslā.

Izraēla reti komentē triecienus Sīrijai, bet vairākkārt ir paziņojusi, ka neļaus Irānai palielināt savu klātbūtni Sīrijā. Irāna atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu