Mbapē gūst 30. sezonas vārtus Francijas kausa astotdaļfināla spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kiljans Mbapē
Kiljans Mbapē Foto: AP/ Scanpix

Kilians Mbapē 7. februārī guva savus 30.vārtus sezonā, Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komandai ar uzvaru savā laukumā iekļūstot Francijas kausa ceturtdaļfinālā.

PSG mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Brest", pagarinot savu nezaudēto spēļu skaitu līdz 15.

Mbapē, kurš ir paziņojis, ka pēc šīs sezonas pametīs PSG, pagājušās nedēļas nogalē guva savus 20.vārtus 19 Francijas čempionāta mačos.

Saskaņā ar "Opta" datiem Mbapē 28 Francijas kausa izcīņas spēlēs ir guvis 35 vārtus un 15 reizes rezultatīvi piespēlējis, pēdējos četros mačos gūstot 11 vārtus.

Viesiem bija pārsvars līdz 34.minūtei, trāpot pa vārtu stabu un PSG vārtsargam Džanluidži Donnarummam demonstrējot savu meistarību.

34.minūtē Mbapē pēc Vorena Zaira-Emerī piespēles vārtus ar sitienu tālajā stūrī no šaura leņķa Mbapē, bet trīs minūtes vēlāk Danilu Pereira raidīja bumbu vārtos pēc Usmana Dembelē piespēles.

Mbapē otrā puslaika sākumā ātrajā uzbrukumā varēja gūt trešos vārtus Parīzes komandas labā.

65.minūtē 1:2 panāca Stīvs Munjē, taču viesu iespējas ierobežoja četras minūtes vēlāk Liliana Brasjē nopelnītā otrā dzeltenā kartīte mača, apturot Mbapē un atstājot komandu mazākumā.

Jau mača kompensācijas laikā trešos vārtus mājinieku labā guva Gonsalu Ramušs.

Ceturtdaļfinālā iekļuva arī septiņkārtējā Francijas čempione Lionas "Olympique", mājās ar 2:1 (1:0) uzvarot "Lille", bet "Nice" viesos ar 4:1 (3:0) apspēlēja "Monpellier".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu