VIDEO Karlsona intervija ar Krievijas diktatoru Putinu. Kas tika apspriests? (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Krievijas diktators Vladimirs Putins sniedzis interviju bijušajam ASV telekanāla "Fox News" raidījuma vadītājam un konservatīvā spārna mediju personībai Takeram Karlsonam. Tajā viņš plaši izklāstīja savu versiju par Krievijas vēsturi, ar ko tādējādi cenšas attaisnot iebrukumu Ukrainā, un mudināja Vašingtonu atzīt Maskavas intereses, kā arī pārliecināt Ukrainu sēsties pie sarunu galda.

Diktators arī apgalvoja, ka Krievija ir gatava sarunām par cietumnieku apmaiņu, kuras ietvaros tiktu atbrīvots ASV laikraksta "Wall Street Journal" žurnālists Evans Gerškovičs, kā arī deva mājienu, ka Maskava vēlas, lai tiktu atbrīvots Vācijā apcietināts Krievijas aģents.

Vašingtonai ir jāaptur ieroču piegādes Ukrainai un jāpārliecina Kijivu sēsties pie sarunu galda, mudināja diktators.

"Mēs nekad neesam noraidījuši sarunas," sacīja Putins. "Jums ir jāsaka patlabanējai Ukrainai vadībai izbeigt un nākt pie sarunu galda."

Rietumiem neizdosies panākt Krievijas "stratēģisku sakāvi" Ukrainā, apgalvoja diktators. Viņš arī noraidīja pieņēmumus, ka Krievija grasītos uzbrukt Polijai vai kādai citai NATO valstij.

Rietumiem neizdosies panākt Krievijas "stratēģisku sakāvi" Ukrainā, apgalvoja diktators. Viņš arī noraidīja pieņēmumus, ka Krievija grasītos uzbrukt Polijai vai kādai citai NATO valstij.

Pēc Putina teiktā, "Krievija nosūtīs savus karaspēkus uz Poliju tikai vienā gadījumā: ja Krievijai tiks uzbrukts no Polijas puses. Kāpēc? Tāpēc, ka mums nav nekādu interešu ne Polijā, ne Latvijā - nekur. Kāpēc mums tas? Mums vienkārši nav nekādu interešu. Vieni draudi".

Intervija bija pirmā, ko Putins sniedzis kādam Rietumu mediju pārstāvim kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Pirms intervijas Karlstons attaisnojies, ka aicinājis diktatoru uz interviju tādēļ, ka citi rietumu mediji to nedara.

Tomēr realitātē Putins uz intervijām tiek aicināts bieži, taču gandrīz vienmēr tās tiek atteiktas. Iemesls, protams, slēpjas tajā, ka diktatoram nāktos atbildēt uz nepatīkamiem jautājumiem.

Šī intervija publicēta laikā, kad ievērojami sarūk ASV atbalsts Ukrainai, kas tieši saistīts ar ASV republikāņu balsošanas manieri – palīdzības paketes tiek bloķētas. Uz to arī aicinājis ASV eksprezidents Donalds Tramps.

Sarunā Krievijas diktators un kara noziedznieks arī turpina ierasto retoriku par NATO atbildību un atklāj, ka Krievija vēlējusies pievienoties organizācijai, kam pat piekritis bijušais ASV prezidents Bils Klintons. Tomēr eksprezidents pēc sarunas ar "savu komandu" esot pateicis Putinam, ka tas nebūs iespējams.

Diktators intervijā ne tikai diskreditēja rietumu valdības, ar šo interviju turpinot sēt Kremļa propagandas sēklas caur mediju, ko lielākoties patērē rietumu konservatīvā auditorija, bet arī atkārtoja dziesmu par Ukrainas "denacifikāciju".

Nevar noliegt, ka ar šo interviju Putins brīvi un nepastarpināti spēj izplatīt prokremliskas idejas un Krievijai pateicīgu retoriku par karu. Neslēpti tiek veikti mēģinājumi ietekmēt sabiedrības domu ar tādām frāzēm kā: "Lielākajai daļai amerikāņu īsti nav ne jausmas, kas notiek šajā reģionā. Šeit Krievijā vai  Ukrainā. Bet viņiem vajadzētu zināt. Viņi par lielu daļu no tā maksā."

Lasot atbildes zem intervijas, kas publicēt arī Karlsona "X" (iepriekš – "Twitter") kontā, jāsecina, ka tajās atbalsojas prokremliskas un nereti arī sazvērestības teorijās balstītas frāzes, kas diskreditē rietumu valdības un medijus.

Plašāk par interviju lasi tiešsaistes žurnālā TVNET+.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu