Latvijas kamaniņu braucēji Nāciju kausā finišē godalgotās vietās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sigita Bērziņa.
Sigita Bērziņa. Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji Sigita Bērziņa un Gints Bērziņš 9. februārī Oberhofā izcīnīja uzvaras, bet divnieks Eduards Ševics-Mikeļševcs/Lūkass Krasts guva otro vietu Nāciju kausā, kas ir Pasaules kausa sestā posma kvalifikācijas sacensības.

Bērziņai bija labākais starta uzrāviens un latviete bija nepārspēta visos starpfinišos, trasi veicot 42,514 sekundēs. Otrās vietas ieguvēja itāliete Nīna Cīglere viņai zaudēja 0,317 sekundes.

Arī vīriešiem dominēja Latvijas pārstāvis, Bērziņam finišu sasniedzot 43,388 sekundēs. Tieši trīs sekundes desmitdaļas lēnāks bija otro vietu guvušais slovāks Jozefs Ninis.

Savukārt Ševics-Mikeļševcs/Krasts Oberhofas trasi veica 42,352 sekundēs, uzvaru izcīnījušajiem amerikāņiem Zakarijam di Gregorio/Šonam Holanderam zaudējot 0,076 sekundes.

Pavisam Pasaules kausa sestā posma sacensībām ir pieteiktas 18 valstu 98 kamanas - 32 sieviešu, 33 vīriešu, 13 sieviešu ekipāžu un 20 vīriešu duetu sacensībās.

Latvijas valstsvienību sestajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs 11 sportisti.

Vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trīs Pasaules kausa posmos ir izcīnījuši šādi Latvijas sportisti: Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Anda Upīte/Kitija Bogdanova.

Sestdien Pasaules kausa sacensībās startēs sievietes vieniniekos, kā arī sieviešu un vīriešu divnieki, bet svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadītas sprinta sacensības.

Arī nākamajā nedēļā Pasaules kausa posms notiks Oberhofā, bet sezonas noslēgumā divi posmi februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu