Aparjods plūc uzvaras laurus Pasaules kausa sestajā posmā kamaniņu sportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sportists Kristers Aparjods.
Latvijas sportists Kristers Aparjods. Foto: Matthias Schrader/AP

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods 11. februārī Oberhofā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestajā posmā, kamēr Gints Bērziņš ierindojās 12.pozīcijā.

Otrās vietas ieguvēju Maksu Langenhanu no Vācijas Aparjods summā pārspēja par 0,042 sekundēm, bet trešo pozīciju guvušais austrietis Dāvids Glairšers atpalika 0,118 sekundes. Bērziņš Aparjodam zaudēja 0,476 sekundes.

Startējot siltos laikapstākļos, pirmajā braucienā labākos rezultātus sasniedza agrāk startējušie sportisti, kas nav tik meistarīgi, kā lielvalstu pārstāvji. Līderis pēc pirmā brauciena bija Zviedrijas pārstāvis Svante Kohala, Bērziņš ar 0,203 sekunžu deficītu dalīja ceturto vietu, bet Aparjods atpalika 0,382 sekundes un bija 17.pozīcijā.

Lai otrajā braucienā būtu iespēja startēt ar pēc iespējas labāku numuru, daudzi no augstākā līmeņa kamaniņu braucējiem trases lejasdaļā tīšām piebremzēja, izvairoties no startēšanas kā pēdējiem.

Otrajā braucienā Aparjods uzrādīja otro labāko rezultātu, piekāpjoties tikai Glairšeram, kurš pēc pirmā brauciena bija 23.pozīcijā. Bērziņam bija 12.rezultāts braucienā un šāda pati pozīcija arī summā.

Pamatsacensībās startēja 30 kamaniņu braucēji.

Plkst.14.30 notiks komandu stafete.

Latvijas valstsvienību sestajā Pasaules kausa posmā pārstāv 11 sportisti.

Vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trīs Pasaules kausa posmos bija izcīnījuši šādi Latvijas sportisti: Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Anda Upīte/Kitija Bogdanova.

Arī nākamajā nedēļā Pasaules kausa posms notiks Oberhofā, bet sezonas noslēgumā divi posmi februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu