Latviete, kura precējusies ar britu vikontu, šokē aristokrātus ar vēlamo dāvanu sarakstu bērna pūriņam (2)

Apollo.lv
Foto: eliza.newport/ Instagram

Lielbritānijas grāfa Bredforda dēls, Ņūportas vikonts Aleksandrs Bridžmens, kurš precējies ar Latvijā dzimušo Elīzu Liepiņu, pasaulē gatavojas sagaidīt savu pirmdzimto. Tomēr daudzi britu aristokrāti esot sašutuši, jo pāris gatavojas rīkot punča ballīti amerikāņu stilā, un salīdzina pāra rīcību ar realitātes šovu zvaigžņu Kardašjanu dzīvesveidu.

Aristokrātiskā pāra lēmums rīkot “baby shower” jeb punča ballīti, kā ierasts ASV, satraucis abu ģimenes un draugus. Lai gan pats notikums neesot nosodāms, pāris viesiem ir sastādījis vēlamo dāvanu sarakstu. Vēlmju sarakstā iekļautas gan ikdienišķas lietas mazulim, piemēram, mīkstās rotaļlietas un krūts piena pumpis, gan arī luksusa kuponi, piemēram, 450 britu mārciņu vērts kupons atpūtai viesnīcā.

Cilvēki no pāra sociālā loka šādu rīcību uzskata par ārišķīgu bagātības izrādīšanu, kas esot pretrunā ar britu aristokrātijas vērtībām.

Neskatoties uz kritiku, pāris gan neplāno pasākumu atcelt, uzskatot savu pieeju par “modernu aristokrātisko tradīciju interpretāciju”. Elīza Liepiņa ir pieņēmusi punča ballītes koncepciju kā veidu, lai kopā ar saviem tuvākajiem draugiem un radiem svinētu tuvojošās pārmaiņas dzīvē.

Nesenā intervijā Liepiņa pauda entuziasmu par šo pasākumu: “Mēs vēlējāmies radīt īpašu notikumu, kas pulcētu mūsu mīļos, lai atzīmētu šo jauno nodaļu mūsu dzīvēs. Punča ballīte ir brīnišķīgs veids, kā to izdarīt, un mēs esam priecīgi dalīties tajā ar tiem, kas mums svarīgi.”

Ģimenes draugi, kuri pauduši bažas par gaidāmo pasākumu un ar to saistīto vēlmju sarakstu, baidās, ka Ņūportas vikontu pāris kļūst par slavenās Kardašjanu ģimenes aristokrātijas versiju. Viņi apgalvo, ka koncentrēšanās uz materiālajām lietām un bagātības publiska demonstrēšana ir pretrunā ar britu aristokrātijas vērtībām, kas vēsturiski ir balstītas uz diskrētumu un filantropiju.

Reaģējot uz šīm bažām, pāris uzsvēris, ka viņu nolūks nav izrādīties ar savu bagātību, bet gan radīt neaizmirstamu pieredzi saviem mīļajiem. Viņi apgalvo, ka luksusa kuponu iekļaušana vēlmju sarakstā ir tikai viņu personīgās gaumes un interešu atspoguļojums un ka lielākā daļa pieprasīto dāvanu ir praktiskas lietas mazulim.

Pāris mija gredzenus 2022. gada maijā, kad Elīzai Liepiņai bija 31 gads, bet Ņūportas vikontam 40 gadi. Pāris kāzas svinēja četras dienas, un tās izmaksāja apmēram 500 tūkstošus britu mārciņu.

Liepiņa piedzima Latvijā, taču vēlāk ar ģimeni pārcēlās uz jaunu dzīvi Jaunzēlandē.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu