Neskatoties uz potenciālajiem drošības riskiem, Džo Baidena komanda izveidojusi prezidenta "TikTok" kontu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Tiktok" video.

Prezidenta Džo Baidena komanda ir izveidojusi ASV prezidenta "TikTok" kontu, neskatoties uz to, ka lietotne ir aizliegta lielākajā daļā ASV valdības ierīču drošības apsvērumu dēļ, ziņo BBC.

Viņa kampaņa izveidoja kontu ar lietotājvārdu "@bidenhq" svētdien, "Super Bowl" laikā.

Pirmajā publicētajā videoklipā ar parakstu "Lol sveiciens visiem" prezidenta komandas persona iztaujāja Baidenu par viņa favorītu lielajā spēlē.

Prezidents 2022. gadā parakstīja tiesību aktus, kas liedz lielākajai daļai federālās valdības ierīču izmantot "TikTok".

Šo ierobežojumu ir pieņēmušas arī vairākas citas valstis. Likumdevēji no abiem spārniem ir aicinājuši aizliegt lietotni, kas pieder Ķīnas uzņēmumam "ByteDance", ASV, jo pastāv bažas, ka Pekinas valdība varētu piekļūt lietotāju datiem.

Tomēr vietne joprojām ir populāra ASV jauniešu vidū, un tā ir demogrāfiskā grupa, ko Baltais nams vēlas aktivizēt šī novembra vēlēšanās.

Baidena kunga "TikTok" kontu pārvaldīs nevis pats prezidents, bet gan viņa kampaņas komanda, ASV medijiem sacīja palīgi.

Demokrātu stratēģis Maikls Stārs Hopkinss, kurš strādāja pie Baraka Obamas un Hilarijas Klintones kampaņām, sacīja, ka daudzi demokrāti ir vilcinājušies izmantot "TikTok", lai runātu ar vēlētājiem, ņemot vērā datu drošības problēmas.

Taču viņš teica, ka kandidātiem ir jāsaskaras ar faktu, ka tā ir platforma, kurā viņi var sasniegt visu demogrāfisko grupu cilvēkus.

"Jums ir jāsatiekas ar vēlētājiem tur, kur viņi atrodas. Ja viņi to izmanto, viņi to turpinās izmantot, un mēs nevaram atļauties nonākt neizdevīgā situācijā, ja republikāņi to izmanto," viņš teica.

Baidena 2024. gada kampaņa cer atjaunot rekordlielo jauniešu vēlētāju aktivitāti, kas viņam palīdzēja gūt uzvaru pēdējās vēlēšanās.

Tomēr komentāros pie līdz šim publicētajiem video platformas lietotāji pieprasa prezidentam paust viedokli par notikumiem Rafahā, kur no Izraēlas uguns glābušies pusotrs miljons Gazas iedzīvotāju. Lai gan pati Izraēlas valdība Rafahu noteikusi kā "drošo zonu", tā pilsētā īstenojusi militāras operācijas.

Izglābjot divus ķīlniekus, Izraēlas armija nogalinājusi 67 Gazas civiliedzīvotājus, apgalvo Gazas Veselības ministrija.

Lai arī Gazas Veselības ministriju kontrolē "Hamās", Izraēla pēdējās dienās veikusi plašas apšaudes Rafahai no gaisa.

Palestīniešu ārsts BBC stāsta, ka cilvēki Rafahā dzīvo bailēs.

Vairāk nekā puse no visiem 2,3 miljoniem Gazas civiliedzīvotāju ir saspiesti vienā pilsētā pašos Gazas dienvidos pie Ēģiptes robežas.

Izraēla ir paziņojusi, ka plāno Rafahā esošos civiliedzīvotājus pārvietot uz 15 telšu pilsētiņām gar jūras krastu, pirms pilsētā sāks nākamo militāro operāciju.

@bidenhq

lol hey guys

♬ Fox nfl theme - Notrandompostsguy
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu