Tallinā bērni dzimšanas dienas ballītē uzbrukuši un savainojuši animatori (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Igaunijā kādā ikdienišķā februāra otrdienā svētku animatore Marija tika uzaicināta piedalīties pasākumā, lai izklaidētu svētku viesus Vinnija Pūka tērpā. Viņa nenojauta, kā šis darbs izvērtīsies...

Marija par animatori strādā kopš 2021. gada. Tomēr ar tik negatīvu pieredzi, kas piedzīvota 6. februārī, viņa esot saskārusies pirmo reizi, ziņo Igaunijas izklaides portāls "Limon".

“Es nezinu, kā tas varēja notikt... Man tā nekad nebija gadījies!” par notikušo izteicās animatore.

Ar Mariju sazinājās klients pa tālruni, lūdzot piedalīties banketā kādā no populāriem Tallinas restorāniem. “Sākumā domāju atteikt jo man nepatika komunikācijas maniere, bet, tā kā viņš teica, ka ir restorāna īpašnieks, tad piekritu. Tad izrādījās, ka tas tomēr ir restorāna pavārs.”

Par pašu pasākumu Marija zināja tikai datumu, laiku, vietu un to, ka tas būs bankets, taču to, kas tas par pasākumu un kāda būs publika, klients animatorei neteica.

“Vīrietis norādīja, ka samaksās skaidrā naudā uz vietas, tāpēc es viņam uzticējos, ko tagad nožēloju. Parasti man maksā avansā – vai nu skaidrā naudā, vai ar pārskaitījumu, bet vienmēr pirms paša pasākuma,” atklāja Marija, skaidrojot, ka tobrīd ar klientu strīdēties nav vēlējusies, tāpēc piekritusi.

Svētki, uz kuriem viņa tika uzaicināta Vinnija Pūka kostīmā, izrādījās bērnu dzimšanas diena. Jaunākais bērns pasākumā bijusi jubilāre (vienu gadu veca), bet vecākais apmēram 11-12 gadus vecs. Ņemot vērā, ka animatori strādā ar visdažādākajiem vecumiem, bērnu auditorija viņu nebiedēja. Bet tā tas bija tikai sākumā...

Marija atklāja, ka jau no pirmajām sekundēm, kad satikusi bērnus, tie viņai uzbrukuši un sākuši sist.

“Bērni burtiski sita lāci!” komentēja animatore, skaidrojot, ka miers bijis vien uz piecām minūtēm, kamēr viņa fotografējās ar pasākuma viesiem.

Banketā bijis arī klauns, kas centies bērnus nomierināt, kā arī vienradzis, kurš turējis rokās gadu veco gaviļnieci un sargājis viņu no pārējiem bērniem.

“Neviens no pieaugušajiem neko nedarīja, nevienam neko neaizrādīja. Viņi stāvēja, smējās un filmēja!”

Marija pēc pasākuma vēlējās pārrunāt ar klientu notikušo, taču, pirms paguva to izdarīt, viņš ātri iedeva sievietei naudu un aizgāja. Papildus stresam, ko viņa pārdzīvoja, mājās Marija atklāja, ka viņai zem acs ir zilums un lāča tērpam atrauta ķepa.

Foto: Facebook/ Mari Voblikova

Par notikušo Marija vērsās policijā, bet viņas iesniegums netika pieņemts. Ar nepatīkamo pieredzi sieviete dalījās “Facebook” kontā. Pēc ieraksta ar viņu sazinājies klients, kurš esot bijis agresīvs.

Ieraksts izpelnījās plašu uzmanību, auditorijas viedokļi dalījās. Kamēr vieni spēja saskatīt agresiju, daudzi rakstīja, ka bērni vienkārši izklaidējas un Marijai esot bijis skaidrāk jānovelk robežas.

Viņa pati gan skaidroja, ka sākumā mēģinājusi uzrunāt bērnus, paskaidrot, ka tā ar Vinniju Pūku nevar spēlēties, bet zāle bijusi tik trokšņaina, ka bērni animatori nav dzirdējuši.

Starp ieraksta komentētājiem bija arī kāda pasākuma apmeklētāja. “Sveiki! Es biju šajā dzimšanas dienas ballītē. Mans bērns ļoti nobijās, un mēs sēdējām pie galda – lācis bija pārāk liels. Tērps bija tik milzīgs, ka animatore nevarēja normāli pārvietoties pa zāli.”

Portāls “Limon” vērsās arī pēc komentāra pie paša restorāna pārstāvjiem, kuri paskaidroja, ka tikai nodrošināja telpas dzimšanas dienas svinībām un klients nav bijis restorāna īpašnieks.

“Bankets ir ierasts restorāna notikums, un mēs neesam atbildīgi par iestādes viesiem. Nevaram noliegt faktu, ka bērni spēlējās ar animatori un, iespējams, lāci knibināja, grūstīja, parāva vai tam pieskārās. Tas, ka klientam un restorāna īpašniekam ir vienāds vārds (bet ne uzvārds!), nedod tiesības izplatīt nepatiesu informāciju. Visu bērnu ballīti no sākuma līdz beigām fiksēja videonovērošanas kameras. Tajās redzams, ka nav bojājumu ne lāča kostīmam, ne animatores sejai,” komentārā apgalvoja restorāna pārstāvji.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu