Porziņģis izpelnās ļoti augstas uzslavas no labi pazīstama apskatnieka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

ESPN apskatnieks un bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Džonatans Klejs Rediks raidījumā "First Take" komplimentus veltījis latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim.

Nu jau Visu zvaigžņu spēles pārtraukums ir gandrīz noslēdzies, kas nozīmē, ka NBA atlikusi tās noslēdzošā un svarīgākā daļa. Kamēr citām komandām atlikušajos mačos jādomā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, Porziņģa pārstāvētajai "Celtics" vienībai ambīcijas ir krietni augstākas. Viņu galvenais mērķis ir čempiona tituls.

Lai arī "Celtics" ir nobruņojusies ar spēcīgu sastāvu, kura rindās atrodami arī divi nesenās zvaigžņu spēles dalībnieki Džeisons Teitams un Džeilens Brauns, Rediks uzskata, ka panākumu atslēga ir tieši latviešu basketbolists.

"Iemesls, kāpēc es izvēlos "Celtics", nav Džeisons Teitams, Džeilens Brauns vai Deikrs Vaits, bet gan Kristaps Porziņģis. Šis puisis viņu uzbrukumam ir devis pavisam jaunu dinamiku, bet aizsardzībā dod to pašu, ko piedāvāja Roberts Viljamss," sacīja Rediks.

NBA.com piedāvātā statistika liecina, ka Porziņģis ir viens no vadošajiem līgas basketbolistiem postā jeb spēlējot ar muguru pret grozu. Rediks latvieti šajā spēles elementā atļāvās likt virs līgas spožākajām zvaigznēm.

"Līdz šim "Celtics" ir trīskāršojuši uzbrukumus postā [attiecībā pret pagājušo sezonu]. Spēles beigās Porziņģis atslēdz viņu uzbrukumu. Mums ir pieejami statistikas dati par pēdējiem desmit gadiem.

Porziņģis postā ir efektīvākais spēlētājs pēdējo desmit gadu laikā!

Tas ir labāks rādītājs nekā Jokičam un Embīdam. Kāpēc tā? Tāpēc, ka viņš nonāk situācijās, kurās spēlē pret augumā īsākiem basketbolistiem. Kad mēs sāksim runāt par izslēgšanas spēlēm, būs jāpiemin Kristaps Porziņģis," pārliecināts ir Rediks, nosaucot latvieti par, iespējams, labāko trešo opciju NBA.

Porziņģis līdz šim vidēji spēlē izcēlies ar 20,2 punktiem, 6,9 atlēkušajām bumbām un 1,9 bloķētiem pretinieku metieniem.

Savukārt "Celtics" ar bilanci 43-12 ieņem pirmo vietu visā NBA.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu