Pieturā aizskāra jaunieti. Apcietināts vīrietis, kurš jau iepriekš bijis aiz restēm par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lita Millere/LETA

Valsts policijas (VP) īslaicīgās aizturēšanas vietā atrodas vīrietis, kurš autobusa pieturā fiziski aizskāris nepilngadīgu jaunieti, kā arī sekojis un iesitis pa sēžamvietu kādai pilngadīgai sievietei, informē VP.

16. februārī VP saņemts iesniegums par to, ka 14. februārī Dienvidkurzemes novadā autobusā pieturā fiziski aizskarta nepilngadīga jauniete, pēc kā vīrietis devies prom. VP par notikušo tika uzsākts kriminālprocess. 19. februārī VP saņemta informācija, ka vīrietis sekojis un iesitis pa sēžamvietu kādai pilngadīgai sievietei, pēc kā aizturēts. Aizdomās turētais kopš tā brīža atradās VP īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Šodien VP Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas stājies spēkā.

Vīrietis nesen atbrīvojies no ieslodzījuma vietas, kur izcieta sodu par seksuālu vardarbību pret nepilngadīgo.

Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu