VIDEO Putina rīkotajās Nākotnes spēlēs piedalās arī Muštukovs un citi Latvijas hokejisti (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijas pilsētā Kazaņā sākušās tā dēvētās Nākotnes spēles, kurās piedalās arī Latvijas un Igaunijas sportisti, vēsta "Postimees" krievu valodas versija.

Nākotnes spēļu koncepts ir tā sauktās "figitālās" sacensības. Tas nozīmē, ka sportisti konkrētajā disciplīnā sacenšas gan digitālajā vidē, gan arī realitātē. Piemēram "figitālajā" hokejā spēlētāji aizvada videospēles maču un pēc tam kāpj uz ledus. Gala rezultātu nosaka abu šo spēļu rezultātu kopsumma.

Šajās sacensībās piedalās pārstāvji no vairāk nekā 100 valstīm, to vidū, kā vēsta "Postimees", arī no Latvijas un Igaunijas. 

Sacensību atklāšanas ceremonijā piedalījās arī kara noziedznieks Vladimirs Putins, bet viņam blakus tribīnēs sēdēja nesen diskvalifikāciju saņēmusī daiļslidotāja Kamila Vaļijeva.

Kā liecina sacensību mājas lapa, Baltijas komanda piedalās "figitālā" hokeja sacensībās. Baltijas komandu šajās sacensībās pārstāv arī bijušais Latvijas izlases vārtsargs Ervīns Muštukovs. Tāpat Baltijas komandā startē vairāki citi latviešu hokejisti - Kirils Tambijevs, Pāvels Goroškovs, Martins Lavrovs, Aleksejs Popovs, Alisers Mubarakšins un Ņikita Zantmans.

No šiem Latvijas hokejistiem šosezon Krievijā spēlē tikai aizsargs Mubarakšins, kurš pēdējos trīs gadus ir Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazaņas "Bars" sastāvā.

Jāatzīmē, ka dalība šādās sporta sacensībās nav likumīgi aizliegta, jo "figitālā" sporta koncepts vēl ir neizzināts, līdz ar to tās neatbilst Starptautiskās Olimpiskās komitejas un citu starptautisko sporta federāciju noteiktajām sankcijām. Tiesa, Baltijas komanda tik un tā šajās sacensībās startē zem Bahreinas karoga. Spēļu atklāšanas ceremonijā tika attēlots arī Latvijas karogs.

Latvijas karogs redzams pie video laika atzīmes 6:27

Nākotnes spēļu kopējais balvu fonds pārsniedz 10 miljonus eiro. Par sacensību galveno idejas autoru tiek uzskatīts tieši kara noziedznieks Putins.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu