Francija Dāvida zvaigžņu grafiti lietā vaino Krievijas drošības dienestu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvida zvaigžņu grafiti.
Dāvida zvaigžņu grafiti. Foto: AP/Scanpix

Francija uzskata, ka Krievijas Federālais drošības dienests stāv Dāvida zvaigžņu grafiti Parīzē un tās apkaimē pagājušā gada rudenī, 23. februārī atklāja informēts avots.

Francijas prokuratūra novembrī paziņoja, ka pēc Izraēlas un palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" kara sākumā Parīzē un tās piepilsētās uz ēkām uzzīmētas vismaz 60 Dāvida zvaigznes, kas tika interpretētas kā draudi ebrejiem.

Izmeklēšanas ietvaros tika aizturēts kāds moldāvu pāris un identificēts ar viņiem saistīts moldāvu uzņēmējs, kas atbalsta Krievijas politiku, atklāja avots.

Francijas iekšējais izlūkdienests DGSI uzskata, ka šo grafiti zīmēšanu vadīja Krievijas Federālā drošības dienesta piektā nodaļa, kas veic starptautiskās operācijas, sacīja avots.

Pagājušajā gadā izmeklēšanas laikā izskanēja versija, ka antisemītiskie grafiti varētu būt tapuši pēc ārvalstīs dzīvojošas personas pieprasījuma.

Laikraksts "Le Monde" ziņoja, ka operācija Francijā bija daļa no plašākas dezinformācijas kampaņas, kuras mērķi bija arī Polija, Spānija, Vācija, Rumānija un Austrija.

DGSI ir aicinājis Francijas policiju ziņot par jebkurām pazīmē, kas liecina par iespējamu Krievijas mēģinājumu destabilizēt Franciju, piemēram, vandālismu, grafiti, plakātiem, uzlīmēm un skrejlapām, kuru mērķis parasti ir pastiprināt šķelšanos Francijas sabiedrībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu