VIDEO Aktīvisti Polijā pie Krievijas vēstnieka mājām atstājuši smirdīgu "dāvanu" (2)

Apollo.lv
Papildināts 17:44, 24. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Jurgen Nauditt/"X"

Aktīvisti Polijas galvaspilsētā Varšavā pie Krievijas vēstnieka Sergeja Andrejeva mājas vārtiem izmetuši divas tonnas kūtsmēslu, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". Tas noticis tieši divus gadus kopš dienas, kad Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. 

Poļu un ukraiņu tautības aktīvisti ar mazu kravas mašīnu piebrauca pie vēstnieka rezidences vārtiem un izmeta divas tonnas kūtsmēslu. Mēslu kaudzē iesprausta zīme ar Krieviju nosodošu uzrakstu un iemesti Krievijas karogi. 

Līdzīgas protesta akcijas notikušas arī citviet Eiropā – organizācijas "Greenpeace" aktīvisti Vācijas galvaspilsētā Berlīnē uz Krievijas vēstniecības ēkas fasādes uzkrāsojuši uzrakstu "Pārtrauciet nogalināšanu!" (Stop the killing). 

Jau vēstīts, ka šodien aprit otrā gadskārta kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, taču Maskavas uzsāktā agresijas kara beigas nav saredzamas.

Kad 2024.gada 24.februārī agri no rītā krievi sāka Kijivas un citu Ukrainas pilsētu apšaudi ar raķetēm un pār robežu Ukrainas galvaspilsētas virzienā sāka velties krievu tanku kolonnas, Rietumi jau bija gatavi samierināties ar ātru Ukrainas sakāvi.

Taču, par spīti visam, ukraiņi ne tikai spēja noturēt Kijivu, bet atsviest krievus atpakaļ, līdz rudenim atbrīvojot lielu daļas atkārtotā iebrukuma pirmajā posmā okupēto teritoriju.

Tomēr 2023.gada vasaras pretuzbrukums, uz kuru ukraiņi un rietumvalstis lika tik lielas cerības, faktiski izrādījās neveiksmīgs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu