Krievijas reģistros uzskaitīti 75 000 karavīri, kas krituši karā Ukrainā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīri.
Krievijas karavīri. Foto: Ingrid Pakats/Shutterstock

Balstoties uz "Rosstat" datiem un Mantojuma lietu reģistra datiem un informāciju no publicētajiem nekrologiem, divu nepilnu gadu laikā Ukrainā nogalināti aptuveni 75 000 Krievijas armijas karavīru, vēsta neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza".  

Mediji "Meduza" un "Mediazona" aplūkojuši datus laika periodā no 2022. gada 24. februāra līdz 2024. gada 1. janvārim.

Par spīti tam, ka pagājušajā gadā kaujas faktiski nonāca strupceļā, nevienai no pusēm negūstot vērā ņemamus rezultātus, upuru skaits ir ievērojami pieaudzis – pēdējā pusgada laikā tie bijuši 120 nogalinātie dienā.

Ja šāds rādītājs saglabājies arī pēdējos uzbrukumos, tad līdz februārim varētu būt nogalināti aptuveni 83 000 krievu karavīru. 

Maksimālais skaits sasniegts no 2023. gada janvāra līdz marta beigām kaujās par Bahmutu. Nedēļā tika nogalināti līdz diviem tūkstošiem karavīru, galvenokārt bijušie ieslodzītie. Arī Avdijivkas ieņemšanas laikā Krievija piedzīvoja milzīgus zaudējumus.

Žurnālisti atzīmē, ka 75 tūkstoši bojā gājušo militārpersonu ir statistisks novērtējums. Reālais bojāgājušo skaits varētu būt no 66 līdz 88 tūkstošiem. Apstiprināto bojāgājušo sarakstā, ko uztur BBC Krievijas dienests un "Mediazona", ir vairāk nekā 45,1 tūkstotis karavīru.

Britu izlūkdienesti lēš, ka nogalināto un ievainoto Krievijas militārpersonu skaits ir 350 000, bet ASV – 315 000. Tas ir aptuveni 90% no personāla, kas Krievijai bija pirms pilna mēroga iebrukuma sākuma. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu