Slovākijas premjers: Krievija iebruka Ukrainā "nevaldāmu neonacistu dēļ" (5)

Apollo.lv
Papildināts 21:18, 24. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slovākijas valdības vadītājs Roberts Fico.
Slovākijas valdības vadītājs Roberts Fico. Foto: Petr David Josek/AP

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico teicis, ka Krievija 2014. gadā karu Ukrainā uzsāka "nevaldāmu ukraiņu neonacistu dēļ", vēsta Ukrainas izdevums "Ukrainska Pravda". 

Šo apgalvojumu Fico paudis "Facebook". Tāpat viņš apgalvojis, ka Krievijas iebrukums Ukrainā tiek izmantots, lai "maldinātu Krieviju, domājot, ka NATO nepaplašināsies tālāk austrumu virzienā."

Fico iespējamo Ukrainas dalību aliansē raksturoja kā "Trešā pasaules kara dzinuli."

Vienlaikus viņš atzinis, ka Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ir starptautisko likumu pārkāpums. 

Fico iepriekš veicis vairākus skandalozus apgalvojumus saistībā ar karu Ukrainā, tostarp apgalvojot, ka Ukraina nav suverēna valsts, jo atrodoties ASV kontrolē. Tāpat dienā, kad Kijivā notika milzīgs okupantu raķešu uzbrukums, politiķis teica, ka dzīve Kijivā "noritot pilnīgi normāli". 

Jau ziņots, ka šodien, 24. februārī, aprit divi gadi kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Pieminot kritušos un solidarizējoties ar Ukrainas tautu Rīgā un citviet Latvijā notiks vairāki Ukrainas atbalsta pasākumi.

Rīgā centrālais pasākums "Kopā līdz uzvarai!" aizsākās plkst. 12.30 pie Brīvības pieminekļa. Tā laikā izskanējušas vairākas dziesmas dažādu dziedātāju, tostarp ukraiņu bērnu, izpildījumā, kā arī teiktas vairākas runas.

Video: atskats no Ukrainas atbalsta pasākumiem Rīgā un Daugavpilī

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu