VIDEO Okupētajā Krimā krievu algotņi svinību laikā ielaužas kafejnīcā un piekauj apmeklētājus (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Jay in Kyiv/"X"

23. februārī okupētajā Krimas pussalā Krievijas karavīri aizrautīgi svinējuši "Tēvijas aizstāvju dienu". Svinības aizgājušas tik tālu, ka maza okupantu algotņu grupiņa pamatīgā alkohola reibumā ielauzusies kādā kafejnīcā un piekāvusi tās apmeklētājus, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

Apmeklētājus terorizējuši algotņu bandas "Medved" kaujinieki.

Ukraiņu žurnālists Deniss Kazanskis norāda, ka incidents noticis 23. februāra vakarā, Hernomorskojes ciematā, kafejnīcā "Fortress". Sākotnējie dati liecina, ka kautiņā ievainoti vairāki vīrieši un sievietes. 

Precīzs okupantu agresijas motīvs pagaidām nav zināms. Daži algotņi ieradušies ar ieročiem un izšāvuši gaisā. 

23. februāris jeb "Tēvijas aizstāvju diena" ir svētku diena Krievijā, Baltkrievijā, Turkmenistānā, Kazahstānā, Kirgizstānā un Tadžikistānā. 

Jau ziņots, ka 24. februārī apritēja divi gadi kopš dienas, kad Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Pieminot kritušos un solidarizējoties ar Ukrainas tautu Rīgā un citviet Latvijā notika vairāki Ukrainas atbalsta pasākumi.

Rīgā centrālais pasākums "Kopā līdz uzvarai!" aizsākās plkst. 12.30 pie Brīvības pieminekļa. Tā laikā izskanējušas vairākas dziesmas dažādu dziedātāju, tostarp ukraiņu bērnu, izpildījumā, kā arī teiktas vairākas runas.

Video: atskats no Ukrainas atbalsta pasākumiem Rīgā un Daugavpilī

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu