VIDEO Atklātas jaunas detaļas par okupantu algotņu uzbrukumu kafejnīcas apmeklētājiem Krimā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Jay in Kyiv/"X"

24. februāra vakarā okupētajā Krimas pussalā algotņu bandas "Medved" kaujinieki ielauzās kafejnīcā "Fortress" un uzbruka tās apmeklētājiem. Cietušo liecinieki medijiem pastāstījuši vairāk par notikušo, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Videonovērošanas kameras fiksējušas ierakstu no incidenta. Tajā redzams, kā trīs bruņoti vīrieši ielaužas kafejnīcā, piespiež apmeklētājus pie zemes un viņus sit ar stekiem.

Viena cietušā dzīvesbiedre publikācijai "Važnije istorii" pastāstījusi par to, kas notika incidenta laikā.

"Divi plikpauraini vīrieši, kuri piekāva apmeklētājus, izrādījās militāristi. Viņi kafejnīcā dzēra un svinēja 23. februāri. Starp viņiem un citiem cilvēkiem sākās konflikts, viņiem kaut kas nepatika, un tāpēc viņi izsauca papildspēkus no vienības "Medved". Bruņoti vīrieši maskās ieradās balkonā, kur cilvēki tērzēja un smēķēja, un sāka viņus sist. Tie cilvēki, kas bija uz balkona, pat sākotnēji nebija iesaistīti konfliktā. Viņi nosēdināja manu draugu uz krēsla un sāka viņu smagi sist ar stekiem. Sitienus saņēma arī viņa brālis, kurš mēģināja viņu aizstāvēt, un viņa draugi."

Visiem upuriem sniegta medicīniskā palīdzība, lielākajai daļai gan nebija nepieciešama hospitalizācija. Viens jauns vīrietis gan aizvests uz slimnīcu. Viņa māte publikācijai norāda, ka viņam lauzts deguns un vaiga kauls, kā arī komstatēti vairāki ievainojumi mugurā un galvā.

Propagandists un kustības "SMERSH" dibinātājs Aleksandrs Taļipovs apstiprinājis, ka algotņu identitātes noskaidrotas un uzsākts kriminālprocess. 

"Telegram" kanāls "ASTRA" norāda, ka agresori kafejnīcā maldinājuši savas vienības komandierus. Brīdī, kad izsauktie algotņi "sapratuši situācijas būtību", viņi agresorus piekāvuši un nodevuši policijai.

Jau ziņots, ka 24. februārī apritēja divi gadi kopš dienas, kad Krievija uzsāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Pieminot kritušos un solidarizējoties ar Ukrainas tautu Rīgā un citviet Latvijā notika vairāki Ukrainas atbalsta pasākumi.

Rīgā centrālais pasākums "Kopā līdz uzvarai!" aizsākās plkst. 12.30 pie Brīvības pieminekļa. Tā laikā izskanējušas vairākas dziesmas dažādu dziedātāju, tostarp ukraiņu bērnu, izpildījumā, kā arī teiktas vairākas runas.

Video: atskats no Ukrainas atbalsta pasākumiem Rīgā un Daugavpilī

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu