Krievijas pilsonei no Daugavpils diagnosticē vēzi brīdī, kad atņemta uzturēšanās atļauja (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķis slimnīcā. Attēls ilustratīvs.
Mediķis slimnīcā. Attēls ilustratīvs. Foto: Madis Veltman

Ļubova Semenčenko ir pensionāre no Daugavpils. Viņa vasarā nenokārtoja latviešu valodas eksāmenu, un tajā pašā laikā viņai diagnosticēja vēzi ceturtajā stadijā. Tā kā viņai atņēma pastāvīgās uzturēšanās atļauju, viņai tika liegti bezmaksas valsts medicīniskie pakalpojumi, vēsta Latvijas Radio.

Janvāra beigās sievietei atņēma uzturēšanās atļauju, taču februāra beigās paredzēts ķīmijterapijas ceturtais kurss.

Viņa saka: "Janvāra pensiju es saņēmu, bet Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā teica, ka februārī uz to varu necerēt. Pensijas nebūs. Vēl nelaime tāda, ka esmu aizbildne savam mazdēlam, viņam ir 16 gadi.

Mazdēlam atņēma bērnu naudu un vēl 54 eiro, ko saņēmu kā aizbildne, un 258 eiro, kas bija palīdzība, lai viņu uzturētu. Jo kopā ar manu pensiju 900 eiro mums neiznāca. Vārdu sakot, es saņēmu pensiju, bet bērns neko nesaņēma. Sodīja Latvijas pilsoni."

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) sievietei ieteica doties pie rehabilitologa – viņš var atbrīvot no eksāmena, un tad Ļubova varētu iesniegt pieteikumu Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa saņemšanai, taču tas prasa laiku.

Nedēļu vēlāk Nacionālais veselības dienests atbildējis uz viņas iesniegumu, norādot, ka atkal varēs saņemt valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī iesniegt pieteikumu un atgūt par ķīmijterapijas trešo kursu iztērēto naudu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu