Vairāk nekā 460 grants ceļu posmos iestājies šķīdonis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šķīdonis patlaban iestājies vairāk nekā 460 valsts autoceļu posmos ar grants segumu, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Tostarp transportlīdzekļu masas ierobežojumi, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām, Zemgalē ieviesti 147 valsts autoceļu posmos ar grants segumu, Latgalē - 144, bet Kurzemē - 122.

Savukārt valsts ziemeļaustrumu daļā grants ceļi vēl ir sasaluši un var būt slideni, taču, turpinoties atkusnim, grants segumi arī šajos ceļos zaudēs nestspēju un tiks ieviesti masas ierobežojumi, norāda LVC.

LVC atgādina, ka atkusnī uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām.

Vienlaikus kompānijā atgādina, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija. Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus, informē LVC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu