Akordeoniste Inita Āboliņa pamet "Lauku muzikantus"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauku Muzikanti/Facebook

Populārās pašmāju apvienības "Lauku muzikanti" sastāvā notikušas būtiskas izmaiņas – pēc grupā pavadītiem 22 gadiem darbību tajā pārtraukusi akordeoniste Inita Āboliņa, šonedēļ vēsta izdevums "Privātā Dzīve".

"Mēs jau patiesībā no pagājušā gada augusta dažādos pasākumos lielākoties spēlējam bez Initas, un viņas vietā ir cits mūziķis," saka "Lauku muzikantu" solists Normunds Ķietis.

Kāpēc tad Inita aizgājusi no "Lauku muzikantiem"? Ķietis lēš – tas nav bijis viegls darbs – sievietei spēlēt akordeonu, darīt to ar tādu atdevi un prasībām pret mūziku. "Daudzi varbūt to pat nespēj novērtēt, bet tas ir smags darbs – gan mājās, gan uz skatuves, gan nākamās dienas pēc koncertiem.

Jo mēs jau neesam tikai mūziķi vien, mums ir katram savs ikdienas darbs, Initai tā ir Opera. Droši vien viss kopumā padara dzīvi stresainu un nogurdinošu. Initai ir arī savi plāni un sapņi, ko viņa vēlas piepildīt saistībā ar akadēmisko mūziku, un mēs viņai to novēlam. Man jau arī reizēm bail paliek, jo tas laiks tik ātri skrien. Tu jau vari priecāties, ka tevi tikai aicina un aicina, un tu tikai visu pieņem un saki jā, bet kurā brīdī tu sāksi dzīvot?"  stāsta Ķietis.

Šobrīd jauns akordeonists "Lauku muzikantos" nav pieņemts un, šķiet, nebūs. "Mums ir vietā jauns mūziķis – ļoti labs pianists Māris Elksnis. Akordeona vietā uz skatuves būs klavieres, kas arī labi skan," atklāj solists. 

​Lai arī šī ziņa saskumdinājusi daudzus grupas fanus, ilgi bēdāties nebūs lemts – Inita kolektīvam pievienosies uz skatuves jau rudenī, kad tiks svinēta solista Normunda Ķieša 60. jubileja.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 27. februāra numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu