Mūziķe LP, parādoties Krievijas fanu dāvinātā džemperī, saniknojusi lietuviešus. Koncerts atcelts

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Amerikāņu dziesmu autores un dziedātājas LP video soctīklos, kurā viņa nēsā džemperi, uz kura redzams burinieks Krievijas karoga krāsās, saniknojis Lietuvas sabiedrību, ziņo medijs 15min.lt. Kauņas "Žalgiris" arēna vēlāk paziņojusi, ka atcēlusi nākamnedēļ paredzēto LP koncertu

Īpašu vērību situācijai Lietuvas sabiedrība pievērsusi tādēļ, ka 4. martā Kauņas "Žalgiris" arēnā bija paredzēts mūziķes koncerts.

Pirmdienas vakarā soctīklā Instagram dziedātāja dalījusies ar video, kurā viņa redzama ģērbusies džemperī ar Krievijas karoga krāsās rotātu kuģi un uzrakstu "LP Russia Official".

LP ir uzstājusies Lietuvā jau vairākkārt, tāpēc sevišķi lietuviešu mūzikas mīļotājus apstulbinājis viņas prieks par Krievijā bāzēto fanu loku, kuri mūziķei šo džemperi arī uzdāvinājuši.

Ekrānuzņēmums no soctīkla Instagram. 
Ekrānuzņēmums no soctīkla Instagram. Foto: 15min.lt

Sociālās saziņas vietnēs daudzkārt tika pausti aicinājumi koncertu atcelt. Sākotnēji koncerta Lietuvā organizatori no apvienības "Medusa Concert" paziņoja, 4. martā ieplānotais koncerts Kauņas "Žalgiris" arēnā notiks, kā paredzēts.

Pēc tam, kad uzņēmums paziņoja par savu nostāju, sociālos tīklus pārpludināja ziņas, kurās tika tirgotas biļetes uz LP (Lauras Pergolici/Laura Pergolizzi) koncertu. Ne viens vien biļešu īpašnieks nav slēpis savu sašutumu par organizatoru lēmumu: "Kaut kā es vairs negribu iekļūt tādā kompānijā" – skan viens no komentāriem. Lielākā daļa biļešu sociālajos tīklos tiek pārdotas daudz lētāk, nekā tika iegādātas.

Tīmekļa diskusijās figurēja viedoklis, ka koncerts varētu pārvērsties arī par sava veida protesta platformu: skatītāji varētu kolektīvi izpildītāju vai kā citādi paust savu sašutumu par simbolisko un nelielo, bet tomēr – atbalstu teroristiskajai Krievijai.

Tiek pieminētas arī pavisam cita rakstura iespējamās sekas, kuras varētu raisīt izteiktā pateicība Krievijas klausītājiem.

"Iespējams, ka šis koncerts nebūs tāds, kādam tam vajadzēja būt, jo tas var potenciāli kļūt bīstams: kāds svilps, kāds atbalstīs krievus, un koncerta vietā var sanākt liels haoss,"

sprieda kāds cits komentētājs.

Ekrānuzņēmums no soctīkla "Instagram".
Ekrānuzņēmums no soctīkla "Instagram". Foto: 15min.lt

Vienā no videoklipiem, ar kuru dalījusies dziedātāja, bija redzama arī dāvanai pievienotā kartīte. Tajā lasāms LP fanes Olgas rakstītais: "Tas ir džemperis, ko es jums pasūtīju kā dāvanu no mūsu fanu kluba 2020. gada tūrei, kas tā arī nekad nenotika. Kas to būtu domājis... Dzīve vairs nav tāda pati, bet, par laimi, mīlestība turpinās. Šis džemperis nevar palikt noliktavā uz visiem laikiem. Es domāju, ka ir pienācis laiks, lai jums tāds būtu. Ļaujiet, lai tas jūs apņem ar siltumu, lai tas liek jums justies mājīgi, it īpaši, ja laikapstākļi ir slikti."

Pārsteidzošs ir pastkartes parakstīšanas datums – 24. februāris, kad civilizētajā pasaulē tika atzīmēta otrā gadadiena kopš Krievijas teroristiskā iebrukuma Ukrainā.

Pēc kāda laika videoklipi un fotoattēli, kas apspēlē  no faniem saņemto dāvanu, tika izdzēsti. Neilgi pēc tam dziedātāja dalījās ar jaunu videoklipu no Kopenhāgenas, kurā viņa postulē, ka mīl fanus visā pasaulē, tāpēc ar nepacietību gaida šovu Baltijas valstīs.

"Esmu tik ļoti lepna un pateicīga saviem faniem visā pasaulē! Es zinu, ka Baltijas valstīs ir daudz ukraiņu bēgļu, un es vēlos, lai mani ukraiņu fani zinātu, cik ļoti es viņus atbalstu un ka es vienmēr esmu jūs atbalstījusi un mīlējusi," vēstīja Laura Pergolici.

Tomēr viņa nepieminēja savu iepriekšējo rīcību saistībā ar saņemto atbalstu no Krievijas faniem. 

1981. gadā itāļu un amerikāņu ģimenē dzimusī Laura Pergolici ar savu mūziķes vārdu LP līdz šim ir izlaidusi septiņus pilna formāta albumus un trīs mazformāta albumus jeb EP. Viņa komponējusi dziesmas arī citiem mūziķiem, piemēram, Šērai, Riannai, "Backstreet Boys", Leonai Lūsiai, Milēnai Fārmerei, Selīnai Dionai un Kristīnai Agilerai. 

Kauņas "Žalgiris" arēna atceļ LP koncertu

Kauņas "Žalgiris" arēna otrdien paziņoja, ka atcēlusi nākamnedēļ paredzēto LP koncertu.

""Žalgiris" arēna atceļ ASV dziedātājas LP koncertu," ierakstīts arēnas profilā sociālajā tīklā "Facebook".

"Žalgiris" arēnas pasākumu organizēšanas vadītājs Mants Vedricks paziņojumā norādīja, ka arēnai "ir skaidra pilsoniskā un vērtību pozīcija - mēs stingri atbalstām Ukrainu".

"Kopā ar pasākuma organizatoriem mēs kopš vakardienas skaidrojām situāciju. Tomēr, kā vakar paziņojām sociālajos tīklos, mūsu nostāja paliek stingra - koncerts ir jāatceļ," uzsvēra Vedricks.

"Pēc tam, kad fakti apstiprinājās, mēs ar pasākuma organizatoriem "Medusa Concert" esam pieņēmuši kopīgu lēmumu atcelt koncertu. Ar šo lēmumu vēlamies pievērst gan LP, gan citu mākslinieku, kas plāno pasākumus Lietuvā, uzmanību tam, ka mēs necietīsim atbalsta vēstījumus agresorvalstij," viņš norādīja.

Vedricks piebilda, ka arēna "pauž nožēlu par radušos situāciju", atzīstot, ka organizatori "arī saskaras ar zaudējumiem".

"Medusa Concert" vadītājs Remiģijus Knabiks pavēstīja, ka organizatori sazinājās ar LP menedžmentu saistībā ar dziedātājas "neviennozīmīgo video", tiklīdz tas pirmdienas vakarā parādījās "Instagram".

"Mēs vēlamies uzsvērt, ka (..) "Medusa Concert" stingri nosoda Krievijas agresiju un vienmēr ir atbalstījusi, atbalsta un atbalstīs Ukrainu," norādīja Knabiks.

"Visi mūsu aģentūras darbinieki, tāpat kā visa Lietuva, no visas sirds atbalsta kara plosīto valsti un tās varoņus, tāpēc internetā izplatītais video mūs ir samulsinājis un sadusmojis, tāpat kā citus Lietuvas iedzīvotājus," viņš piebilda.

Vairākas stundas pirms tam gan viņš portālam tv3.lt teica, ka koncerta atcelšanai neesot pamata, norādot, ka dziedātājas rīcība bijusi "nelaikā un nevietā", taču amerikāņi esot "atrauti no mūsu situācijas un nesaprot to".

Organizatori sola drīzumā sniegt informāciju, kā atgūt naudu par biļetēm.

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā LP vairākkārt paudusi atbalstu Ukrainai, uz skatuves demonstrējot Ukrainas karogu.

LP ir koncertējusi Rīgā 2017. un 2022.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu