Latvijas austrumu daļā braukšanu apgrūtina ne tikai migla, bet dažviet arī apledojums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Migla Rīgā
Migla Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lai gan trešdienas rīts lielākajā daļā Latvijas ir salīdzinoši silts, dažviet valsts austrumos gaisa temperatūra pie zemes virskārtas tomēr noslīdējusi līdz nullei vai mazliet zemāk, liekot atsevišķiem ceļu posmiem kļūt slideniem, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Saskaņā ar LVC apkopoto informāciju trešdienas rītā braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem Kurzemē un Zemgalē ir apmierinoši, taču Latvijas austrumu daļā dažviet ir vērojama migla, vietām pat bieza. Piemēram, Rēzeknes apkārtnē ceļi ir tīti biezā miglā, miglas ieskauts ir arī Rīgas apvedceļš Daugavas labajā krastā, Tallinas šosejas posms no Baltezera līdz Tūjas krustojumam, kā arī Daugavpils šoseja no Salaspils līdz Skrīveriem un tam paralēlais autoceļa Tīnūži-Koknese posms.

Savukārt tālāk uz ziemeļiem, kā arī Vidzemes centrālajā daļā vairāki ceļi, tajā skaitā Vidzemes šoseja, ir ne tikai ietīti miglā, bet vietām arī apledojuši, liecina LVC dati. Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti.

Šādos laika apstākļos autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jāizvēlas ceļa stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un jāietur droša distance.

LETA jau ziņoja, ka šķīdoņa dēļ Latvijā apmēram 700 grants autoceļu posmos ir ieviesti transporta masas ierobežojumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu