Saeimā vērtē ieceri liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīna ar Baltkrievijas numura zīmi.
Automašīna ar Baltkrievijas numura zīmi. Foto: photo-denver/Shutterstock

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.

Pērn stājās spēkā parlamenta pieņemtie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka no februāra vidus ir aizliegts Latvijā uzturēties Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem. Likums nosaka, ka, ja transportlīdzeklis nav reģistrēts Latvijā un tiek konstatēta tā neatļauta izmantošana ceļu satiksmē, transportlīdzekli konfiscē un nodod Ukrainai.

NA deputāti rosina, lai uz Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem tiktu attiecināti tādi pat nosacījumi, kā uz Krievijas transportlīdzekļiem, jo pretējā gadījumā transportlīdzekļus ar Krievijas numuriem var pārreģistrēt Baltkrievijā un tie varētu atgriezties Latvijas satiksmē.

Opozīcijas spēka piedāvātie grozījumi paredz, ka transportlīdzeklim ar Baltkrievijas numuriem jāpamet Latvijas teritorija vai jāpārreģistrē tie Latvijā trīs mēnešu laikā no likuma stāšanās spēkā. Tāpat grozījumi nosaka, ka par Baltkrievijā reģistrēta transportlīdzekļa neatļautu izmantošanu varētu sodīt ar naudas sodu no 750 līdz 2000 eiro, kā arī transportlīdzeklis tiktu konfiscēts.

NA ieskatā, tas novērstu iespēju izvairīties no atbildības par veiktajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, neapmaksātām autostāvvietām, piedalīšanos satiksmē ar auto Eiropas standartiem neatbilstošā tehniskā stāvoklī un citiem līdzīgiem pārkāpumiem, par kuriem šobrīd nav iespējams iekasēt sodus.

Tāpat NA piedāvā padarīt bargākas arī jau esošās normas, jo patlaban policija nevar konfiscēt transportlīdzekli, ja tas tobrīd neatrodas satiksmē, bet, piemēram, stāv stāvvietā. Tāpēc opozīcijas deputāti rosina noteikt, ka transportlīdzekļus ar Krievijas un Baltkrievijas numuriem varētu konfiscēt arī tad, ja tie neatrodas satiksmē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu