Medijs: Krievija plāno pārpludināt Eiropu ar migrantiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas laikraksts "The Telegraph" raksta, ka Krievija plāno iejaukties vēlēšanās Eiropā un kontinentā ievest lielu daudzumu migrantu, vēsta Igaunijas sabiedrisko mediju portāls "ERR". 

Laikraksts izpētījis izlūkdienestu ziņojumu, kurā norādīts, ka Krievijas izlūkdienestu virsnieki Lībijā plāno izveidot speciālu armijas vienību, kuras uzdevums būtu kontrolēt un veicināt migrantu plūsmu Eiropā.

"Ja ir iespējams kontrolēt migrantu maršrutus uz Eiropu, tad var ietekmēt vēlēšanu iznākumu, jo tā kāda noteikta teritorija var tikt pārpludināta ar migrantiem. Un tā sevišķi nozīmīgos brīžos var ietekmēt sabiedrības viedokli," laikrakstam norādījis avots.

Vairākās vēlēšanās Rietumvalstīs nozīmīgu lomu spēlē tieši nelegālā migrācija. Ievedot Eiropā lielāku daudzumu nelegālo migrantu, Putins izliktu spiedienu uz sev nedraudzīgo valstu līderiem.

Eiropas Savienības (ES) robežsardzes aģentūra "Frontex" jau brīdinājusi, ka Krievija izmanto nelegālo migrāciju kā veidu, lai iejauktos vēlēšanās un izliktu cita veida politisko spiedienu.

Āfrikā jau darbojas Krievijas valdības finansētas algotņu grupas, piemēram, "Vagner", kas jau ilgstoši atbalsta kontrabandistus un veicina nestabilitāti. Tāpat grupējums darbojas Lībijā jau kopš 2019. gada. 

Itālijas premjerministra vietnieks Antonio Tajani atzīmējis, ka algotņi sadarbojas ar bandām un grupējumiem, kuri nodarbojas ar migrantu pārvešanu. 

Tāpat domnīcas "Jamestown Foundation" pētnieks Sergejs Suhankins atzīmējis, ka "Vagner" plāno pārņemt kontroli pār visiem migrantu maršrutiem Āfrikā.  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu