Vīrietis pēc sirds izņemšanas nodzīvojis veselu mēnesi. Viņam sākotnēji dotas 12 stundas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @KillerKoolEX/"X"

55 gadus vecais Kreigs Lūiss 2011. gadā kļuva par pirmo cilvēku, kurš pēc sirds izoperēšanas nodzīvoja veselu mēnesi. Ārsti sākotnēji paredzēja, ka viņš bez pulsa nodzīvos tikai 12 stundas, ziņo izklaides izdevums "LADBible".

Lūiss sirga ar amiloidozi, kas ir reta autoimūna slimība, kuras iespaidā ķermenī pārāk ātri tiek ražotas olbaltumvielas, kas savukārt strauji veicina aknu, sirds un nieru mazspēju.

Lūisu satika ārsti Billijs Kons un Bazs Fraizers, kuri Teksasas Sirdsslimību institūtā izgudroja ierīci, kas ar virpuļojošu rotoru palīdzību cilvēka ķermenī pumpēja asinis. 

Amiloidoze Lūisa sirdi noslogoja tik krasi, ka ārsti paredzēja, ka viņam atlikušas vien 12 stundas, ko dzīvot. Tajā brīdī viņa sieva Linda nāca klajā ar drastisku ideju un vērsās pie Kona un Fraizera.

Abi ārsti izoperēja Lūisa sirdi un tās vietā ievietoja ierīci. "Es klausījos un dzirdēju vieglu dūkoņu, tas bija apbrīnojami. Viņam nebija pulsa," teica Linda.

Pēc procedūras Lūiss piecēlās un sāka atlabt. Diemžēl smagā slimība turpināja skart viņa nieres un aknas, kā rezultātā viņš nomira pēc mēneša. Viņam bez pulsa gan izdevās nodzīvot vairāk nekā mēnesi – ārsti teica, ka ierīce darbojās nevainojami. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu