ASV vēstniecība brīdina par teroraktu draudiem Maskavā tuvāko 48 stundu laikā (16)

LETA
Papildināts 10:41, 8. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

ASV vēstniecība Krievijā mudina Savienoto Valstu pilsoņus nākamo 48 stundu laikā Maskavā teroraktu draudu dēļ izvairīties no vietām, kur pulcējas daudz cilvēku.

Brīdinājums publicēts vēstniecības tīmekļa vietnē.

"Vēstniecība seko līdzi ziņojumiem, ka ekstrēmistiem ir tūlītēji plāni Maskavā uzbrukt vietām, kur ir daudz cilvēku, arī koncertiem, un ASV pilsoņiem tuvāko 48 stundu laikā tiek ieteikts izvairīties no vietām, kur ir daudz cilvēku," teikts paziņojumā.

Citu detaļu par iespējamiem teroraktiem Maskavā paziņojumā nav.

Ārlietu ministrija (ĀM) aicina neceļot uz Krieviju saistībā ar iespējamiem terora aktiem tuvāko 48 stundu laikā, liecina ĀM ieraksts tviterī.

ĀM tīmekļvietnē norādīts, ka, ņemot vērā saspringto starptautiskās drošības situāciju, kā arī neprognozējamo iekšpolitisko attīstību Krievijā, ministrija atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju, un tos, kuru atrodas valstī, iespējami drīzāk no tās izceļot.

Tos Latvijas valstspiederīgos, kuri atrodas Krievijā, ĀM aicina būt piesardzīgiem un izvairīties no masu pulcēšanās vietām, jo, atsaucoties uz ASV vēstniecību Maskavā sniegto informāciju, nākamo 48 stundu laikā Maskavā iespējami terora akti. ĀM uzsver, ka iespējas nodrošināt konsulāro palīdzību Latvijas valstspiederīgajiem Krievijā ir ierobežotas.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu