39% vecāku Latvijā savus bērnus par labām sekmēm ir gatavi atalgot finansiāli, liecina aptauja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolēni. Ilustratīvs attēls.
Skolēni. Ilustratīvs attēls. Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Labi sasniegumi skolā ir vispopulārākais mērķis, par ko vecāki būtu gatavi atalgot savus bērnus ar naudu - šādu motivācijas veicināšanu atbalsta vairāk nekā trešdaļa jeb 39% vecāku Latvijā, informēja bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Vienlaikus teju puse uzskata, ka par ikdienas pienākumu veikšanu savām atvasēm tomēr nebūtu jāmaksā.

Otra populārākā atbilde liecina, ka 22% respondentu būtu gatavi atalgot savus bērnus par dažādiem mājas uzkopšanas darbiem, piemēram, istabas sakārtošanu vai trauku novākšanu pēc ēdienreizēm. Savukārt par dārza darbiem būtu gatavi maksāt 13% aptaujāto.

Aptaujas dati liecina, ka 12% aptaujāto bērnus gatavi motivēt ar naudu dalībai dažādās sporta aktivitātēs. Savukārt par automašīnas nomazgāšanu un brāļa vai māsas pieskatīšanu bērnus ar naudu gatavi atalgot 8% vecāku, savukārt 7% - par mājdzīvnieku aprūpi un grāmatu lasīšanu.

Vismazāk jeb 2% aptaujāto vecāku norāda, ka gatavi atalgot bērnus par noteiktu laiku bez viedtālruņa vai datora izmantošanas.

Iedzīvotāji vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem visbiežāk atbildējuši, ka neatbalsta bērnu motivēšanu ar naudu. Šādu viedokli aptaujā pauduši 47% respondentu.

Iedzīvotāju aptauju banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2024.gada februārī, tiešsaistē aptaujājot 312 respondentus - bērnu vecākus - Latvijā vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu