Maskavā notiesā ukrainieti, kura ar biešu sulu aplēja Krievijas vēstnieku Polijā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas vēstnieku Polijā Sergeju Andrejevu Varšavā aplēja ar sarkanu krāsu, kad viņš bija ieradies oficiāli nolikt ziedus padomju karavīru kapsētā.
Krievijas vēstnieku Polijā Sergeju Andrejevu Varšavā aplēja ar sarkanu krāsu, kad viņš bija ieradies oficiāli nolikt ziedus padomju karavīru kapsētā. Foto: WOJTEK RADWANSKI / AFP

Maskavas Basmannijas rajona tiesas sēdē notiesāta ukrainiete Irina Zemļanaja, kura pati sēdē nebija. Aktīviste un žurnāliste 2022. gada 9. maijā ar biešu sulu aplēja Krievijas vēstnieku Polijā Sergeju Andrejevu, ziņo "Meduza", atsaucoties uz "Mediazona" publicēto informāciju.

Pret Zemļanaju ierosināta krimināllieta par uzbrukumu personai, kuru sargā starptautiska aizsardzība (Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 360. panta 2. daļa). Maksimālais sods saskaņā ar šo pantu ir līdz 20 gadiem cietumā.

Lēmumu par viņas apcietināšanu tiesa pieņēma 4. martā. Kā vēsta "Mediazona", Zemļanaja izsludināta meklēšanā kopš 2023. gada novembra. Februārī viņa tika pievienota arī "Rosfinmonitoring" ekstrēmistu un teroristu sarakstam.

Meklēšanas sarakstos izvēlētā fotogrāfija ar sievieti aizgūta no akcijas Varšavā, kur viņa savu seju aplēja ar biešu sulu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu