Putins par olimpiskā pamiera piedāvājumu neesot dzirdējis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: AFP / Scanpix

Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins publiskā uzrunā izteicies, ka nav dzirdējis par Francijas prezidenta Emanuela Makrona aicinājumu olimpisko spēļu laikā ieturēt pamieru.

Francijas prezidents Emanuels Makrons sarunā ar Ukrainas televīzijas kanālu TCH norādīja, ka pieprasīs Krievijai ievērot olimpisko pamieru.

2023. gada izskaņā Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) teju vienbalsīgā balsojumā apstiprināja, ka olimpisko spēļu laikā jāievēro pamiers. No 120 valstu delegācijām pret olimpisko pamieru nobalsoja tikai Krievija un Sīrija.

Kara noziedzniekam Putinam preses konferencē tika uzdots jautājums par Krievijas plānu saistībā ar Makrona pieprasīto pamieru.

"Es neko nezinu par šo Francijas prezidenta paziņojumu, mēs esam gatavi izskatīt jebkuru jautājumu, taču vienmēr un jebkurā situācijā mēs vadīsimies pēc Krievijas Federācijas interesēm," Putina teikto citē propagandas aģentūra "RIA Novosti".

Senatnē olimpiskais pamiers tika ievērots bez atkāpēm, bet modernajā laikmetā šis koncepts ir visai nosacīts. Piemēram, Putins karu Ukrainā sāka laikā, kad bija noslēgušās 2022. gada ziemas olimpiskās spēles Ķīnā, tomēr vēl aktīvi norisinājās ziemas paraolimpiskās spēles.

2014. gadā pēc Soču olimpiskajām spēlēm Krievija anektēja Krimu.

Putins kārtējo reizi nevairījās kritizēt SOK vadību un pasaules sporta jumtorganizāciju vadītājus, norādot, ka tie grauj starptautiskā sporta pamatus. Viņš vēlreiz minēja olimpiskās hartas pamatprincipus, kas, viņaprāt, netiekot ievēroti.

Latvija un vēl vairākas citas valstis nosodījušas SOK lēmumu pielaist Krievijas un Baltkrievijas sportistus Parīzes spēlēm neitrālā statusā. Latvija boikota jautājumā vadīšoties pēc Ukrainas lēmuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu